Hashtag: 'амбалажа '
Регион

Словенија: Отворена продавница без амбалажа

06 јун 2023
Во Блед, Словенија, е отворена продавница под називот „На кило“, која работи со мрежа од локални производители, нудејќи им на...
Свет

Pringles вложи 100 милиони евра во нова амбалажа

23 мај 2023
Картонската амбалажа е дизајнирана во истражувачко - развојниот центар во Белгија
Регион

Словенија: „Фруктал“ лансираше ограничено пакување сокови

16 мај 2023
„Фруктал“ претстави посебна, ограничена серија на Superior и Classic амбалажата за сокови со илустрации од словенечки знаменитости
Свет

Глобални трендови на пакувањето

03 апр 2023
За пакувањата за храна и пијалаци, извештајот вели дека потрошувачите ќе трагаат по квалитет по прифатлива цена, што ветува...
Свет

„Валио“ ја менува амбалажата на своите производи

03 мар 2023
Првите промени на амбалажата ќе бидат видливи во првата половина на 2023 година
Свет

„Фереро“ претстави еколошко пакување за Ferrero Rocher

09 јан 2023
Новата полипропиленска кутија е полесна за рециклирање
Регион

Прва во светот: „Подравка“ претстави ајвар во туба

30 ное 2022
Проектот, што го ко - финансираа ЕУ и Република Хрватска, се однесува на вложувања и модернизација на погонот за преработка на овошје и...
Свет

Ariel претстави иновативна картонска амбалажа

18 ное 2022
Кутијата може целосно да се рециклира
Свет

Русија: „Монди“ ја продава својата најголема фабрика

16 авг 2022
Британската компанија за прозиводство на хартија и амбалажа „Монди“ ја продава својата најголема фабрика во Русија на инвестициски...
Свет

„Барила“ пласира 100 отсто рециклирачка амбалажа

13 јул 2022
Новата амбалажа ќе биде имплементирана во низа производи
Свет

„Карлсберг“ тестира одржлива амбалажа

23 јун 2022
Данската пиварница „Карлсберг“ почна да тестира нови одржливи шишиња за пиво
Свет

Coca Cola се враќа кон стаклени шишиња за повеќекратна употреба

27 апр 2022
Компанијата ќе експериментира и со повратни шишиња во југозападните региони на САД
Вчитува уште новости...