Регион

Хрватска: „Томи“ е заинтересиран за купување на „Бродокомерц Нова“

17 мај 2024
Според неофицијалните информации, „Томи“ за секој удел понудил 17.500 евра, а условот за реализација на трансакциите бил договорите за...

Србија: Отворен е нов маркет на „Гомекс“ во Бадовинци

17 мај 2024
Компанијата најави дека во следниот период ќе продолжи со ширење на малопродажната мрежа.

Србија: „Универекспорт“ отвори нов маркет во Нови Сад

16 мај 2024
Продажниот објект има површина од 140 квадратни метри, а на потрошувачите им се на располагање над 3.000 артикли.

Србија: „Нелт група“ и УНИЦЕФ во ново стратешко партнерство

16 мај 2024
Оваа иницијатива, во рамките на која „Нелт“ ќе издвои 1,3 милиони американски долари во период од три години, претставува најобемна...

Хрватска: „Конзум“ е на првото место по остварени приходи

16 мај 2024
Имено, Конзум во 2023 година оствари приход од 1,88 милијарди евра (раст од 17,6 отсто) со нето добивка од 18,4 милиони евра (раст од 4,2 отсто).

БиХ: Потрошувачката кошничка во април достигна до 3.000 км

15 мај 2024
Од Сојузот потсетуваат дека просечната исплатена плата во федерацијата во февруари годинава изнесувала 1.315 км, а со одлуката на владата...

Србија: Во „Лидл“ пристигнаа самоуслужни каси

15 мај 2024
Во следниот период потрошувачите кои купуваат во други продавници на „Лидл“ ќе можат да го очекуваат ваквиот вид плаќање и услуги .

Србија: Извозот на домашната ракија вреден 25 милиони евра

15 мај 2024
Производителите на ракија велат дека сакаат да ги зачуваат старите и автохотони сорти на сливи, кои претставуваат исклучителна...

БиХ: „Лидл“ инвестира 100 милиони евра во дистрибутивен центар

13 мај 2024
Изградбата на објектот, кој ќе се протега на површија од 60.000 квадратни метри, ќе чини 100 милиони евра.

Хрватска: Маријана Кнежевиќ – Тудиќ е нова претседателка на управата на „Краш“

13 мај 2024
Новата претседателка на управата на „Краш“ ја започнала својата кариера во компанијава во 2000 година како приправничка, после...

„Меркатор-С“ стана првиот зелен трговски синџир во Србија

10 мај 2024
„Меркатор-С“ стана првиот зелен трговски синџир во Србија, што значи дека ќе користи електрична енергија која целосно се добива од...

Црна Гора: „Идеа-ЦГ“ издвојува 4,2 милиони евра за своите вработени

09 мај 2024
Членка на групацијата „Фортенова“ најави дека планира да инвестира 4,2 милиони евра во подобрување на условите за работа на своите...
Вчитува уште новости...