Маркетинг

Србија: „Јафа Црвенка“ претстави видео игра

17 мај 2024
Играта засега е достапна само за андроид уредите и таа ја следи Јафа Брауни која потрагата по своето потекло при што влегува во бројни...

САД: „Кока – Кола“ постави интераткивен билборд

16 мај 2024
Оваа камапања е лансирана во рамките глобалната маркетиншка платформа на производителот, под името „Реал меџик“

Чиле: Stella Artois оди во потрага по исчезнатите чаши (Видео)

14 мај 2024
Од компанијата соопштуваат дека со новата кампања сакаат да го прослават овој потег на потрошувачите истакнувајќи дека тоа е знак на...

Србија: „Књаз Милош“ ја започна кампањата „Гордост во срцето на секој град“

14 мај 2024
Меѓу градовите кои се најдоа на специјалните етиткети се: Крагуевац, Ниш, Ваљево, Смередево, Лесковац и други.

Дејвид Бекам е новиот амбасадор на пивото Stella Artois (Видео)

13 мај 2024
Како дел од кампањата беше претставен и новиот, визуелен идентитет на брендот Stella Artois, чие лого е едно од најстарите во светот.

САД: „Келанова“ лансира Pringles папучи

30 апр 2024
Покрај тоа, компанијата го претстави и новиот вкус на чипсот Pringles Croc-Tail Party.

Велика Британија: „Унилевер“ и Усаин Болт го претставија Wonder Wash (Видео)

18 апр 2024
Овој детергент од април е достапен на полиците на продавницте во Велика Британија, Ирска и Кина, додека пласманот на другите пазари,...

Велика Британија: „Хајнц“ и „Мател“ го претставија новиот сос

16 апр 2024
Овој сос, чие лансирање следува после минатогодишниот филм „Барби“, ќе биде достапен за потрошувачите во Велика Британија и Шпанија.

САД: Кампања на Coca – Cola со суперхероите на „Марвел“ (Видео)

11 апр 2024
Ликовите од „Марвел“ ќе се најдат на лименките и шишињата со сок, а соработката на компаниите вклучува реклама и посебни активации и...

Хрватска: „Краш“ лансира нова кампања за Dorina (Видео)

11 апр 2024
Од компанијата истакнуваат дека целта на кампањата е да ги потсетат потрошувачите „дека животот се состои од разни ситуации, добри и...

Холандија: „Хајнекен“ лансира нова кампања (Видео)

09 апр 2024
Во рамките кампањата ќе бидат претставени и специјални пакувања на пивото, разни активации за потрошувачите, претставени се шест знаци...

Словенија: „Меркатор“ го слави 75. годишното постоење (Видео)

09 апр 2024
Во пораката на кампањата се истакнува стих од една песна на Владо Креслин, во кој се вели „Сѐ уште има добри луѓе на кои им се радува...
Вчитува уште новости...