Човечки ресурси

Резервна клупа

22 фев 2023
Нема работа без луѓе. Луѓето се најголема вредност. Луѓето се најважниот ресурс. Нема фирма без луѓе. Нема успех без луѓе. И така натаму, и...

Предвидување на иднината

21 дек 2022
Ако Радиша веќе некое време не стигнува да направи ништо, бавен е и преморен – тогаш нешто не е во ред. Нешто го мачи. Можеби сте го...

Ениса Селмановиќ – Салкиќ: Ни писма ни разгледници

07 дек 2022
Прво, внимавајте на тонот. Да, знам јас дека вие сето тоа го правите фино и убаво. Но, ставате ли секојпат, „ве молам“? Да, знае тој дека...

Драг менаџеру....

09 ное 2022
Твоја задача, твоја улога и твоја одговорност е твојот тим да биде компетентен, мотивиран и тој тим успешно да го водиш и координираш на...

Си беше еднаш еден шампион...

07 окт 2022
Кога сè е толку чудесно и проткаено со добри намери, од каде се појавува проблемот, па Шампионот се кине и заминува?

Полесно е да се направи „збрка“

24 авг 2022
Ако сте тип кој сака сѐ да знае и сѐ да контролира и сте единствен што знае сѐ, другите не знаат ништо – тогаш секое проблемче е нова...

Нов член во тимот: Воведи ме, заведи ме

29 јун 2022
За да направите добар и успешен план за воведување, морате напамет да ја знаете „Уметност на војувањето“ и да имате „Оскар“ за...

Иновацијата наша насушна

05 мај 2022
Кога ќе добијат можност, луѓето прават чуда – особено оние од кои најмалку очекувате

Ќе се шокирате кога ќе видите што се случи

13 апр 2022
Убаво е да се има граници – колку може и до каде може

Луѓето, тимот и кризата

10 мар 2022
Луѓето не се трошок. Луѓето се инвестиција и неодвоив дел од бизнисот. Тие се бизнисот. Ништо без луѓе. Чувајте ги вашите луѓе

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Ова (не) е приказна за риболов

17 дек 2021
Мора да се види дека на нашите луѓе им е убаво. Дека се згрижени. Дека се опуштени, растоварени и фокусирани. Дека фирмата се грижи за нив....

Лов на ѕвезди: О Боже, што направивме?

11 ное 2021
Една од можните причини за тоа зошто вашата ѕвезда не блеска е баш тоа – самиот си замислил дека е ѕвезда
Вчитува уште новости...