Продажба

Е-продажба: (Не)очекувана иднина

02 мар 2020
Анализите говорат дека моменталната глобална пенетрација на онлајн-трговијата е 24%, што значи дека постои огромен потенцијал за развој...

Продажни разговори: Продавајте со страст

18 фев 2020
Единственото нешто што го имаш на овој свет е тоа што знаеш да го продадеш

Принципот динамични (флексибилни) цени на производите

14 фев 2018
Формирањето динамични (флексибилни) цени на производите и на услугите, односно цени што зависат од моменталната побарувачка на пазарот,...

Гордана Кадоиќ: Петте најчести грешки на КА-менаџерите

20 дек 2017
Лидерите во продажбата размислуваат за продажните цели, ја сакаат продажбата и „играта" со купувачите и знаат да ги постават...

Гордана Кадоиќ: Приоритети на КА-менаџерот во имплементацијата на договорите

20 ное 2017
Потребно е едно завидно ниво на знаења и на вештини, за нашиот КА-менаџер секогаш совршено да функционира и беспрекорно да ја работи...

Гордана Кадоиќ: Како да го мотивирате КА-менаџерот?

19 окт 2017
Од пресудно значење е КА-менаџерите, кои се крвотокот на продажната организација, секогаш да бидат мотивирани, за и тие да го мотивираат...

Гордана Кадоиќ: Како да се спречи „прегорувањето“ на КА-менаџерите

20 сеп 2017
Секој успешен поединец и организација имаат јасно поставени цели! Зошто сите го знаеме тоа, а ретко кој го применува? Да запреме за...

Гордана Кадоиќ: Клуч за клучните купувачи

23 авг 2017
Во секоја компанија, чијшто главен бизнис е продажбата, КА-менаџерите се крвотокот на системот. Тие прават повеќе од 80 отсто од вкупниот...

Даворка Биондиќ Винце: Синдромот „кароши“ или смрт од работа

20 фев 2017
За да бидеме среќни, успешни и здрави, треба да се приспособиме на новите услови или да создадеме други, со кои целосно ќе го оствариме...

Даворка Биондиќ Винце: Додека егото не нè раздели

19 дек 2016
Денес, на пазарот владее жестока конкуренција, а производителите продаваат исти или слични производи. Единственото што ја издвојува...

Даворка Биондиќ Винце: Гласофобија – убиец на кариерата

18 ное 2016
Стравот нè спречува да го направиме тоа што сме го намислиле, нè принудува да правиме работи што не сакаме да ги правиме, го кочи...

Драги Манев: Едноставно – храна

13 јун 2016
Постои една изрека која вели: Планетата Земја не ни припаѓа нам. Таа ни е позајмена од идните генерации. Во таа реченица се крие и...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 28 | следни