Актуелно

Горан Теменугов: Ајде да кружиме

18 дек 2019
Сериозно треба да се направи ревидирање на главните насоки за развој, да се разгледа исплатливоста на гасот во домаќинствата, но и да се...

Неработна недела во Македонија: Синдикатот побара, трговците не се противат

17 дек 2019
Ваквото законско решение би можело и да ги намали трошоците за работна сила, поради потребата од ангажирање на помал број на вработени....

Газдите задоволни од владините субвенции: Околу 25.000 работници чекаат повисоки плати

25 ное 2019
Работодавците што ќе им ги зголемат платите на работниците од 600 до 6.000 денари во следните три години на зголемената сума ќе плаќаат само...

Посетивме: Ануга 2019 - Кога иднината може да се вкуси

19 ное 2019
Оваа година „Ануга“ славеше 100 години од своето постоење. Секако, повторно ги сруши сопствените рекорди, како по број на изложувачи...

Горан Теменугов: Важно е да си крупен, не човек, туку бизнис

19 ное 2019
Секоја економска мерка има свои предности и свои слабости, па затоа треба добро да се осмисли и додека се применува, да се отстрануваат...

Даница Личанин-Блажеска: Нашата сила и моќ се вработените

18 ное 2019
Треба да се отвориме како компании и постојано да ја зголемуваме меѓусебната соработка за заеднички опстанок и развој

Горан Теменугов: Последното танго

29 окт 2019
Се размислува да се пролонгира оданочувањето на капиталните добивки и на каматите, а официјалното оправдување е раздвижување со...

Посетивме: Успешно заврши 2. Sarajevo Halal Fair 2019

28 окт 2019
Годинава на Sarajevo Halal Fair 2019 се претставија 108 изложувачи од 36 земји, од кои 52 се од Босна и Херцеговина, а 56 се странски изложувачи. За...

Дали бизнисот ќе ги прибере вишокот административци?

24 окт 2019
Министерот Дамјан Манчевски за InStore појаснува како се планира реформата што јавноста ја дочека „на нож“. Бизнисмените кажуваат што сè...

Весна Стојановиќ: Проактивен пристап кон општествените проблеми

21 окт 2019
На сите компании им препорачуваме да изберат позиција од која ќе придонесат да го направат општеството во кое функционираат да биде...

И Македонија сака да се спаси од пластичните кеси

26 сеп 2019
Рестриктивни мерки се предвидени. Ние мораме да ги имплементираме препораките, немаме друг избор, велат од Министерството за животна...

Горан Теменугов: Популизам на најјако

25 сеп 2019
Поразително е што по којзнае кој пат се покажува дека незаконското работење се исплати, само треба да си факман за да не те фатат, a ако те...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 199 | следни