Македонија

„Кожувчанка“ – партнер за развој на стручен кадар во Македонија

27 сеп 2023
Компанијата „Кожувчанка“ се приклучува во реализација на швајцарскиот проект воден од М6 Едукативниот центар, со кој приватниот...

Од утре гарантирана цена и за безалкохолните пијалаци

26 сеп 2023
Премиерот Димитар Ковачевски соопшти дека Владата одлучила да ја прошири листата на производи со „гарантирана цена“.

Детска трка на „Виталиа“ во Градски парк

26 сеп 2023
Околу 1.200 деца се пријавија на Детската трка во организација на компанијата „Виталиа“, која се одржа во Градскиот парк во Скопје...

Стопанската комора очекува Законот за солидарен данок да биде повлечен

26 сеп 2023
Според правните тимови на Стопанската комора, Законот за солидарен данок „лебди во воздух“ по неколку основи, пред сè, зашто е...

Ковачевски ја посети компанијата „Алма М“

26 сеп 2023
Во посета на „Алма М“, компанија која дистрибуира производи по маркетите опфатени со мерката „гарантирана цена“, беа претседателот...

Пешев: Маркетите немаа доволно време да се подготват, казните се престроги

25 сеп 2023
Мерката е престрога, драконска, непотребна, предизвикува штети и тоа треба да биде последното нешто кон кое ќе прибегнат институциите,...

Пазарниот инспекторат на терен: Прекршочни платни налози од над 4.500.000 денари

25 сеп 2023
Пазарниот инспекторат изврши над 300 надзори по Одлуката на Владата на територија на цела Македонија. Констатирани се неправилности за...

„Фајнанс тинк“: Регионалниот пазар може дополнително да ја испразни Македонија од работници

22 сеп 2023
На македонскиот пазар на труд постои вишок на работници кај професиите со повисоки квалификации, со исклучок на работниците од...

Од следната недела ќе поевтинат и пијалаците

22 сеп 2023
Дел од домашните производители на минерална вода, сокови и пиво се приклучија кон владината кампања „Гарантирана цена“

ССК: Законот за солидарен данок упатува многу погрешен сигнал

22 сеп 2023
Уште еднаш ќе го разгледаме во кој правец ќе оди нивното оспорување

„Тиквеш“ се вклучува во новото партнерство за развој на кадри во домашните компании

21 сеп 2023
Светозар Јаневски, претседател на Управниот одбор на винарската визба „Тиквеш“ говореше за важноста од вложувањата во ново знаење,...

Доколку се вратат во земјава, АХВ ќе ги уништи небезбедните пиперки кои беа увезени во Хрватска

21 сеп 2023
При спроведена гранична контрола земениот примерок за лабораториска анализа покажал отстапување во однос на присуство на резидуи од...
Вчитува уште новости...