Свет

Германија: „Лидл“ ќе плаќа повисоки почетни работни часови

16 мај 2022
Со зголемувањето на почетниот час на 14 евра, „Лидл“ ќе го надмине законскиот минимум од по 12 евра што ќе се применува од октомври

Нагло се зголеми цената на пченицата на светските пазари

16 мај 2022
Индија е втор најголем производител на пченица во светот, но досега не беше главен извозник

„Лидл“ користи сопствени бродови за шпедиција

13 мај 2022
„Лидл“ купи еден брод и изнајми уште три други, за да му помогнат во намалување на трошоците и доцнењата во транспортот

„Пепсико“ очекува повисоки приходи

12 мај 2022
Очекуваме органските приходи во фискалната 2022 година да се зголемат за 8 отсто, од првичната прогноза за раст од 6 отсто

„Хенкел“ очекува помал профит поради зголемените трошоци

12 мај 2022
Производителот на стоки за широка потрошувачка сега очекува профитна маржа во опсег од 9 до 11 отсто

Полека се стабилизира европскиот пазар на сончогледово масло

10 мај 2022
азарот на сончогледово масло во ЕУ полека се стабилизира бидејќи производителите се прилагодија на намаленото снабдување од Украина, а...

„Алберт Хеин“ ги отстрани бесплатните кеси за овошје и зеленчук

10 мај 2022
Во иднина купувачите ќе можат да купат кеси кои можат да се перат и се погодни за повеќекратна употреба

Се зголеми профитот на „АБ Инбев“

09 мај 2022
Компанијата ја задржа прогнозата за годишен раст на прилагодената добивка пред даноци, такси, камати и амортизација, очекувајќи таа да...

„Хенкел“ оствари пораст на продажбата од 7% во првиот квартал

06 мај 2022
„Хенкел“ постигна пораст на продажбата од 7,1% во првиот квартал од својата финансиска година, при што секторите со лепила и со домашна...

„Алберт Хеин“ ги отстрани бесплатните ќеси за овошје и зеленчук

06 мај 2022
Холандскиот трговец „Алберт Хеин“ ги отстрани бесплатните пластични ќеси од одделот за овошје и зеленчук. Се очекува со овој потег...

„Перно Рикар“ ги надмина прогнозите на аналитичарите

05 мај 2022
И покрај сè попредизвикувачкото опкружување, „Перно Рикар“ предвидува органски раст од 17 отсто на повторливиот профит за...

„Хајнекен“ вложува во пабови во Велика Британија

04 мај 2022
Данската пиварница „Хајнекен“ ќе отвори повеќе од 700 работни места во Велика Британија, во рамки на инвестицијата вредна 42 милиони...
Вчитува уште новости...