Работење

Можно ли е да се воспостави интегрирана логистичка платформа?

15 фев 2024
Досегашната практика ни кажува дека при развој и имплементирање иновативни продукти во транспортот и логистиката речиси никогаш не се...

Дарко Васелиќ: Со имплементација до конкретни резултати

10 јан 2024
За да не изостанат резултатите, потребно е имплементацијата да биде добро спроведена и плановите доследно да се применат. Вообичаено се...

„PwC Croatia“: Имплементација на стратегија ЕСГ

27 дек 2023
Засегнатите страни во синџирот на снабдување и општеството во целина сè повеќе бараат ЕСГ да биде еден од најважните приоритети за...

Антонио Зрилиќ: Список за проверка

13 дек 2023
За да донесат најдобри одлуки при оптимизација на синџирот на снабдување, компаниите мора да се фокусираат на мрежата на синџирот на...

Дијана Кладар: Одржливоста не е само пожелна, туку и неопходна

29 ное 2023
Владите, регулаторите и потрошувачите сè повеќе вршат притисок врз компаниите да се справат со еколошките, социјалните и ризиците од...

Антонио Зрилиќ: Мајстори на синџирот на снабдување

15 ное 2023
Мајсторите на синџирот на снабдување не само што даваат примери за други компании во индустријата, туку и поттикнуваат иновации и...

Антонио Зрилиќ: Топ-листа на снабдувачи според „Гартнер“ за 2023 година

16 окт 2023
Една од најпознатите светски истражувачки и консултантски компании во областа на технологијата препознава кои компании се водечки...

Данијела Ѓуриќ: Самосвеста ги одвојува лидерите од оние што не се

04 окт 2023
Постои директна врска меѓу развојот на интерперсоналните вештини и самосвеста. Со проширувањето на самосвеста за силните страни и...

Дарко Васелиќ: Тактики на категориите производи

14 сеп 2023
Тактичкиот план има цел да постигне конкретизација на акциите што се преземаат за да се остварат зацртаните цели на категоријата...

Десет логистички трендови за 2023 година

26 јул 2023
Непишано правило во која било индустрија е дека дисруптивните сили постојано се во игра и го менуваат начинот на кој компаниите...

Бобан Младеновски: Case study за работењето на „Теско“

26 јул 2023
Дистрибутивната мрежа на „Теско“ е една од најголемите во Обединетото Кралство, со повеќе од 2 милијарди пакети годишно дистрибуирани...

Дарко Васелиќ: Карта на цели на категориите производи

06 јул 2023
Целите на категориите се збир на показатели што укажува во која насока ќе се одвива работењето со нив, но и мерки дали тоа се движи во...
Вчитува уште новости...