Локално

Марина Михајловска, „Кола“: Поддршка и постојано учење за развој на човечките ресурси

25 мај 2023
Кога веќе ги поставивме темелите на човечки ресурси и како растеше компанијата се појавуваа потреби да се спроведуваат одредени...

Наташа Денковска-Бојковски: Производи кои поврзуваат повеќе генерации

17 мај 2023
Во мајскиот број на InStore зборувавме со генералната директорка на „Бучен Козјак“, Наташа Денковска-Бојковски, дипломиран економист, чии...

Искра Ветаџокоска-Муцунска: Го трасираме патот на конзистентноста и иновативноста

03 мај 2023
Во интервјуто за InStore, Искра Ветаџокоска-Муцунска ни ги открива досегашните достигнувања на компанијата, ни откри како „Виталиа“ го...

Александра Мартиновска-Стојческа: Клучот е во соодносот цена-квалитет

29 мар 2023
Со д-р Александра Мартиновска-Стојческа, редовен професор и раководител на на Институтот за агроекономика, Факултет за земјоделски...

Златко Ивановски, „Бадел 1862“: Искрената врска со потрошувачите гарантира одржливост на брендот

22 мар 2023
Продолжуваме со процесот на премиумизација на нашето портфолио, но паралелно работиме и на збогатување на изборот за нашите...

Виолета Митковска: Лојалноста е темел на нашето работење

22 фев 2023
За регионално познатиот бренд, кој се произведува и кај нас, одлучивме да позборуваме со Виолета Митковска, магистер по финансиски...

Станислав Бојаџиев: Неопходна е висока финансиска култура и дисциплина

21 дек 2022
Станислав Бојаџиев, генерален директор и член на Управниот одбор на „Орбико“ за Македонија, Албанија и Косово (МАК), има повеќе од 25...

Александра Паланкова, „Колид фудс“: Семејна приказна која секојдневно се пишува

02 ное 2022
Во 1994 година „Колид фудс“ почна интензивно да ја шири својата дистрибутивна мрежа, за денес да биде препознатлива со широко портфолио...

Марија Стојчевска: Инвестициите се храбар, но и неопходен чекор

21 сеп 2022
Нашите цели се јасни, планот за развој е постојано активен, но никогаш не е избрзан. Понатамошните планови и чекори се насочени кон нови...

Горан Дабевски: Се издвојуваме по вкусот и квалитетот на осоговските млечни производи

17 авг 2022
Приказната на „Јого Mеркур“ почнала скромно, во 1990 година. Се развила преку изградбата на млекарницата во 2006 година, а денес ги освојува...

К. Теодосијадис: Горд сум на трајното влијание што го имав врз малопродажбата и врз економијата

06 јул 2022
Консантинос Теодосијадис, генерален менаџер на „Тинекс“, неодамна објави дека на крајот на јуни ја завршува својата долгогодишна...

Димитрије Марковиќ: Креативноста и упорноста ја водат нашата деловна политика

22 јун 2022
Дефинитивно целиме кон широк асортиман кој ќе содржи производи за сечија желба и пристапност која нема да го компромитира квалитетот...
Вчитува уште новости...