Анализи

ИГД: Експанзија на европските дисконтери во урбаните средини

10 јан 2020
Отворањето нови продавници во урбаните средини во минатото не беше стратешки фокус за европските дисконтери. Високите трошоци за...

„ЛЗ ритеалитикс“: „Едека“, „Реве“ и „Шварц“ се на тронот

09 јан 2020
Во анализата е даден преглед на 30-те најдобри трговски синџири на германскиот пазар според „ЛЗ ритеалитикс“. Освен првата тројка –...

Подгответе се за промените: Топ-5 тренда во FMCG индустријата во 2020 година

27 дек 2019
Приказните на брендовите, растителните алтернативи, одржливоста, практичната храна и авантуризмот на потрошувачот ќе бидат петте...

Мегатрендови: Потрошувачите ја презедоа контролата во свои раце

29 ное 2019
Aнализата на мегатрендовите им овозможува на компаниите да градат долгорочна стратегија што е проактивна наместо реактивна, но и да се...

„ЛЗ ритеалитикс“: Новото лице на европскиот малопродажен пазар

26 ное 2019
Одржливоста е силна тема веќе подолго време, но во 2019 година паметните трговци и производители се осмелија да ги надминат вообичаените...

„ЛЗ ритеалитикс“: Последиците од влезот на „Алибаба“ на европскиот пазар

13 ное 2019
Кинескиот гигант за е-трговија со напредно знаење влегува во континентална Европа, каде што онлајн-трговијата со прехранбени производи...

Анализа ИГД: Подгответе се за идните промени

04 ное 2019
Прогресијата на решенијата за наплата имплицитно е поврзана со еволуцијата на методите за плаќање

Малопродажбата на транзитни локации: Во чекор со потрошувачот во движење

08 окт 2019
На транзитните локации низ целиот свет купувачите бараат брзо и ефикасно искуство, кое ќе се вклопи во нивниот динамичен живот

Идентитетот на брендот го зголемува угледот на трговецот

04 окт 2019
Приватните трговски марки со додадена вредност од органски, вегетаријански/вегански и еколошки прифатлив асортиман што имаат ознака...

„ЛЗ ритеалитикс“: Малопродажните кооперативи го губат уделот на европскиот пазар

19 сеп 2019
Според истражувањата на „ЛЗ ритеалитикс“, тие ќе сочинуваат 27% од продажбата на мало во 2024 година, што е за 3% помалку во споредба со 2014...

Анализа: Револуцијата е во тек

17 сеп 2019
Аугментираната реалност, која може да се манифестира на различни начини – од екрани и монитори до рачни уреди и очила, ќе биде еден од...

ИГД: Лојалност на купувачите во секторот здравје и убавина

24 јун 2019
Во услови на висококонкурентен пазар, лојалноста треба да се заработи за купувачите повторно да се вратат...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 113 | следни