Hashtag: 'аквизиција '
Свет

„Монделез“ го купува „Клифбар“

23 јун 2022
Се очекува трансакцијата да се затвори во третиот квартал од годинава
Свет

„Хелоу фреш“ ја презеде „Фактор 75“

01 дек 2020
Вредноста на аквизицијата изнесува 232 милиони евра
Свет

„Лајтхаус“ ја презеде компанијата „Веџикрафт фармс“

26 сеп 2020
Производителот на сосови и преливи за салата, „Лајтхаус“ ја презеде компанијата „Веџикрафт фармс“, која е позната по производство на...
Актуелно

„Фереро“ влезе во нов бизнис

12 авг 2020
Групацијата „Фереро“ се насочува и кон производството на бисквити, покрај својата долгогодишна основна дејност - производство на...
Регион

„Орбико група“ купи романска компанија со 2.000 вработени

16 јан 2019
„Орбико група“, водечки европски дистрибутер за стоки за широка потрошувачка, е нов сопственик на романската компанија Interbrands Marketing and...
Вчитува уште новости...