Hashtag: 'анализа'
Свет

Брендови против приватни трговски марки

23 мај 2020
Дали брендираните производи се навистина со подобар квалитет од приватните трговски марк на трговските синџири? Австриското здружение...
Актуелно

„Нилсен“: Шест фази на купување во време на криза

10 мај 2020
Анализирајќи ги глобалните трендови и однесувањето на потрошувачите за време на епидемијата, „Нилсен“ идентификуваше шест фази низ...
Анализи

„Македонија 2025“: Владата да донесе дополнителни економски мерки

02 апр 2020
„Македонија 2025“ подготви анализа на економските мерки што ги донесоа европските земји, но дадоа и свои предлог-мерки за опоравување...
Анализи

ИГД: Пет клучни тренда во малопродажбата во 2020 година

25 фев 2020
Користејќи го моделот „четири сили на промените“, веруваме дека трговците на мало и брендовите ќе воведат бројни иницијативи за да...
Анализи

Малопродажбата на транзитни локации: Во чекор со потрошувачот во движење

08 окт 2019
На транзитните локации низ целиот свет купувачите бараат брзо и ефикасно искуство, кое ќе се вклопи во нивниот динамичен живот
Анализи

„ЛЗ ритеалитикс“: Малопродажните кооперативи го губат уделот на европскиот пазар

19 сеп 2019
Според истражувањата на „ЛЗ ритеалитикс“, тие ќе сочинуваат 27% од продажбата на мало во 2024 година, што е за 3% помалку во споредба со 2014...
Анализи

ИГД: Експанзија од иновации

29 мај 2019
Инвестирањето во приватните трговски марки продолжува да го зголемува темпото на европскиот малопродажен пазар
Анализи

InSight: Секој своја марка

16 апр 2018
Анализи

InSight: Иднината на печатените летоци во време на дигитални можности

19 фев 2018
Анализи

InSight: Македонија и пазарувањето преку електронски продавници

20 дек 2017
Анализи

InSight: Крај или нов почеток за маалските продавници?

22 ное 2017
Анализи

ИГД: Инвентивни начини за уникатност

19 окт 2016
Што е потребно за една продавница да ја издвоите и да ја прогласите за ваш фаворит? Аналитичарите на ИГД трагаа по најинспиративните...
Вчитува уште новости...