Hashtag: 'домашна платежна картичка'
Актуелно

Повеќе од 23.000 граѓани не подигнаа домашна платежна картичка

17 авг 2020
Саботата беше последниот рок до кога можеше да се користи оваа мерка за помош на граѓаните и на економијата
Македонија

Граѓаните во маркети најмногу ги „трошат“ домашните платежни картички

07 авг 2020
Околу 305 илјади граѓани користат домашна картичка
Македонија

Издадени се над 300.000 платежни картички

28 јул 2020
Од 46.000 приговори, прифатени се 9.200 приговори
Актуелно

Во маркетите потрошени 16 милиони евра од домашните платежни картички

23 јул 2020
Дури 89 отсто од досега потрошените пари од страна на граѓаните врз основа на домашната платежна картичка биле направени во маркетите
Македонија

Уште 7.000 граѓани ќе добијат домашна платежна картичка

16 јул 2020
Најголемиот дел од приговорите или 4.052 се однесуваат за средношколци и студенти
Македонија

Детали: Што може да се купи со домашната платежна картичка

05 јул 2020
Документоте изготвен заедно со Државниот пазарен инспекторат, Министерството за економија, Организацијата за заштита на потрошувачи,...
Македонија

Се проверуваат 30.000 приговори за домашните платежни картички

01 јул 2020
На сите овие приговори се работи забрзано, и веќе од следната недела се очекува, за сите уважени приговори, да се печатат картичките
Македонија

Се проширува листата на продавници во кои се плаќа со домашна платежна картичка

24 јун 2020
Новите дејности кои се додадени се: продавниците за текстил, обувки, предмети од кожа, спортска опрема, продавници за книги и продавници...
Македонија

Трговците со посебни рафтови „Купувам домашно“ за потрошувачите со платежни картички

28 мај 2020
Трговците ќе мора да обезбедат посебно обележани рафтови и гондоли со ознаката „Купувам домашно“ на кои ќе бидат изложени македонски...
Македонија

Трет сет мерки: Платежна картичка за домашни производи

20 мај 2020
Со домашната платежна картичка, која е дел од третиот сет на мерки, ќе се купуваат само домашни производи и услуги. На овој начин им се...
Вчитува уште новости...