Hashtag: 'е-продажба'
Свет

Интернет-продажбата на dm забележа огромен пораст

11 мај 2020
Поради пандемијата од Ковид-19 се забележува голем скок на побарувачката преку интернет-продавниците, а огромен пораст бележи и „дм...
Продажба

Е-продажба: Бум на глобалната е-трговија

15 апр 2020
Дали е новина ако ви кажам дека е-трговијата значително се зголеми?! Секако, не – особено во текот на кризата со Ковид-19. Но, дали знаете...
Продажба

Е-продажба: Причини за брз пораст на онлајн-продажбата

12 апр 2020
Постојат три клучни фактори поради кои купувачите сè повеќе го прифаќаат онлајн-начинот на купување. Тоа се практичност, асортиман и...
Анализи

ИГД: Пораст на глобалната онлајн-продажба за 163% до 2023 година

07 јун 2019
Според новиот извештај на ИГД, во соработка со „Консумер гудс форум“, до 2023 година онлајн-продажбата на FMCG-производи ќе се зголеми за 257...
Свет

„Волмарт” со раст на профитот од 70 отсто

21 фев 2019
„Волмарт” лани овозможи нарачки преку мобилни телефони од над 2.100 од нејзините 4.755 маркети во САД, како и дистрибуција до 800 населени...
Свет

Германците нерадо купуваат онлајн

29 јан 2019
Германските потрошувачи сè уште немаат голема желба да купуваат прехранбени производи преку интернет, покажува студијата на ГфК...
Свет

Трговските брендови го освојуваат е-каналот

28 јан 2019
Приватните трговски марки стекнуваат сè поголема популарност кај потрошувачите што купуваат прехранбени производи преку интернет...
Свет

Германските трговци продаваат преку интернет

05 окт 2018
Сè поголем број трговци на мало од Германија почнуваат да вложуваат во продажба на интернет, што продонесува за пораст на нивните...
Анализи

ИГД: Интернет-продажба во Азија – четири нови модели

18 ное 2016
Главните фактори што ќе го управуваат интернет-пазарот за храна се демографските промени, интернет и мобилната пенетрација,...
Вчитува уште новости...