Hashtag: 'Унилевер'
Свет

Седиштето на „Унилевер“ се сели во Лондон

22 сеп 2020
Предлогот е одобрен од дури 99 отсто од акционерите кои гласаа на вонредниот онлајн состанок
Свет

„Унилевер“ ќе ги исфрли петрохемикалиите од производите за чистење

04 сеп 2020
Британско-холандскиот производител „Унилевер“ најави дека до 2030 година ќе ги исфрли петрохемикалиите од производите за чистење, во...
Свет

„Унилевер“ го менува називот на својот Cigojner поради расистичка конотација

18 авг 2020
Германската прехранбена компанија „Кнор“ во состав на „Унилевер“ најави дека ќе го промени називот на својот Cigojner (Zigeuner) или...
Свет

„Унилевер“ го зголеми профитот во ек на пандемијата

27 јул 2020
Нето-профитот се зголеми дури за 10 отсто, на 3,5 милијарди евра
Свет

„Унилевер“ ја повлече прогнозата за 2020 година

03 мај 2020
Компанијата „Унилевер“ ја повлече прогнозата што претходно ја направија нејзините аналитичари за цела 2020 година...
Свет

„Унилевер“ со пад на приходите поради корона

26 апр 2020
„Унилевер“ бележи незабележителен фундаментален пораст на продажбата во првиот квартал, како одраз на влијанието на пандемијата врз...
Свет

„Унилевер“ гарантира исплата на платите за три месеци

25 мар 2020
Компанијата исто така, ќе донира сапуни, сретства за дезинфекција и храна во вредност од 100 милиони евра во борбата против коронавирусот
Свет

„Унилевер“ ќе престане да рекламира сладоледи за деца поради проблемот со дебелината

18 фев 2020
Новите правила ќе наметнат строга контрола врз пласманот на реклами во филмовите и неприкажување реклами на деца до 12 години во...
Свет

За третина е намалена годишната добивка на „Унилевер“

31 јан 2020
Холандско-британскиот производител на стоки за широка потрошувачка, „Унилевер“, соопшти дека во 2019 година остварил за третина помала...
Свет

„Унилевер“ и „Хенкел“ се заинтересирани за брендовите на „Коти“

06 дек 2019
„Коти“ е во проблеми поради големиот долг
Свет

Оставка на генералниот директор на „Унилевер“

14 ное 2019
По четири години во компанијата, Маријн Декерс го отстапи неговото место
Свет

„Унилевер“ користи 100% обновлива струја

05 ное 2019
Фабриките, канцелариите, објектите за истражување и развој, дата-центрите, складиштата и дистрибутивните центри на различни континенти...
Вчитува уште новости...