Hashtag: 'инвестиции'
Македонија

„Пивара Скопје“ со двојно поголем инвестициски план за следните две години

01 окт 2021
На новиот деловен простор е работено во изминатите две години
Работење

Вали Марсзалек: Климатските приоритети во време на новата нормалност

14 сеп 2021
Во ситуација кога се спасуваат светските економии и прашањата за одржливоста лесно можеа да паднат во втор план, се случи токму...
Македонија

Компаниите планираат да инвестираат повеќе од 160 милиони евра

13 сеп 2021
Во следните 12 месеци приватните компании планираат да инвестираат повеќе од 160 милиони евра, покажува анкета на Стопанската комора...
Регион

„Био фил“ со нов производствен комплекс за преработка на овошје и зеленчук

06 сеп 2021
Компанијата „Био фил“, која се занимава со преработка на овошје и зеленчук, најави дека ќе инвестира во надградба на постојните...
Регион

„Кока-кола систем“ со нова инвестиција во фабриката за вода Rosa

03 сеп 2021
Со инвестициите во фабриката „Власинка“ и во локална инфраструктура, вредни 3,5 милиони евра, како и со одговорниот однос кон природата,...
Македонија

Десет пати поголема поддршка за инвеститорите кои соработуваат со македонски фирми

09 авг 2021
Инвеститорите во зоните наместо еден процент како досега, ќе добиваат по 10 отсто поддршка
Македонија

Нови бенефиции за компаниите

06 авг 2021
Компаниите кои веќе имаат реализирано инвестиции во 2020 година и сакаат да склучат договор за финансиска помош, потребно е да поднесат...
Македонија

„Алкалоид“ продолжува да расте и да инвестира

29 јул 2021
„Алкалоид“ во првите шест месеци од оваа година оствари позитивни финансиски резултати, покажуваат билансите на успех на оваа...
Регион

Германци ја „меркаат“ некогаш познатата фабрика во Црна Гора

28 јул 2021
Улцињската солана беше затворена во 2015 година, по 81 година успешно работење
Регион

Најавен првиот агроенергетски проект на Балканот

21 јул 2021
„Финтел енергија“ и партнерската компанија „МК груп“ најавија голема инвестиција во Србија и регионот, вредна 340 милиони евра
Регион

„Симка“ отвора погон во Шабац

25 јун 2021
Погонот ќе има 3.500 квадратни метри и во него ќе бидат вработени 120 локални жители
Свет

Nespresso инвестира 147 милиони евра во проширување на производството

21 јун 2021
Новата производствена хала ќе ги удвои капацитетите за производство. Ќе има десет нови линии, кои би требало да се целосно оперативни до...
Вчитува уште новости...