Hashtag: '„Купувам домашно“'
Македонија

Ажуриран списокот на граѓани кои ќе добијат по 6. 000 денари

21 дек 2020
Граѓаните кои ги нема на листите, а сметаат дека ги исполнуваат условите, можат да поднесат приговор на веб страницата најдоцна до...
Македонија

Платежните картички направија промет од 26,5 милиони евра

24 авг 2020
Граѓаните кои ги имаат домашните платежни картички ќе можат и понатаму да ги користат како нормални дебитни картички
Актуелно

Повеќе од 23.000 граѓани не подигнаа домашна платежна картичка

17 авг 2020
Саботата беше последниот рок до кога можеше да се користи оваа мерка за помош на граѓаните и на економијата
Македонија

Утре е последен рок за пазарување со домашните платежни картички

14 авг 2020
Банките кои ги издадоа препорачуваат картичките да се чуваат
Македонија

Издадени се над 300.000 платежни картички

28 јул 2020
Од 46.000 приговори, прифатени се 9.200 приговори
Македонија

Утре истекува рокот за издавање на домашните платежни картички

17 јул 2020
Граѓаните можат да ги искористат картичките најдоцна на 15 август годинава
Македонија

Уште 7.000 граѓани ќе добијат домашна платежна картичка

16 јул 2020
Најголемиот дел од приговорите или 4.052 се однесуваат за средношколци и студенти
Македонија

Спасовски: Инспекциите ќе проверат зошто има поскапувања на некои домашни производи

26 јун 2020
Според Спасовски, зголемувањето на цените кое го има во некои продавници, не може да биде никако врзано со платежната картичка
Македонија

„Купувај домашно“ ќе ја зголеми продажбата-за колку?

24 јун 2020
Трговците ги местат рафтовите, граѓаните кои добија картички тргнаа „во поход“ низ маркетите
Македонија

Се проширува листата на продавници во кои се плаќа со домашна платежна картичка

24 јун 2020
Новите дејности кои се додадени се: продавниците за текстил, обувки, предмети од кожа, спортска опрема, продавници за книги и продавници...
Актуелно

КУПУВАМ ДОМАШНО: Посебни рафтови или ознаки за македонските производи

23 јун 2020
Истото важи и за онлајн трговците
Македонија

„Веро“ се вклучи во иницијативата „Купувам домашно“

19 јун 2020
„Веро“ во следните неколку недели организира дополнителна промоција и понуда на домашни производи
Вчитува уште новости...