Hashtag: 'извоз'
Македонија

Од 1 ноември почнува со работа Школа за продуцирање кадри за зголемување на извозот

30 сеп 2021
Со овој концепт на функционирање на Советот му помагаме на стопанството и овој модел не е замена за високото формално образование
Македонија

Македонското јаболко ќе се извезува во Украина без царина

27 сеп 2021
Не очекуваме проблем во делот на пласманот на јаболкото
Регион

Извозот преку „Шпар“ расте и покрај пандемијата

06 сеп 2021
Извозот на хрватски производи преку продажната мрежа „Шпар“ кон странските пазари континуирано се зголемува, а во првите шест месеци...
Свет

Извозот на алкохолни пијалаци го надмина претпандемското ниво

02 сеп 2021
Францускиот извоз на вино и жестоки пијалаци закрепна во првата половина од годината, надминувајќи го предпандемиското ниво од 2019...
Свет

Брегзит ја попречува трговијата

25 авг 2021
Извозниците од Обединетото Кралство велат дека дел од нивните маршрути во земјите на Европската Унија станале неостварливи...
Свет

Русија и Швајцарија во мртва трка за чоколадата

11 авг 2021
Очекувањето се темели на фактот дека рускиот извоз на чоколада се зголеми за 18,6 отсто до крајот на првиот квартал од 2021 година
Македонија

За 39,1 отсто се зголеми извозот во јануари - јуни годинава

06 авг 2021
Земјава во првите шест месеци од годинава најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Србија, Грција и Кина
Регион

Нови можности за извоз на овошје и зеленчук од Србија во САД

26 јул 2021
На производителите, преработувачите и дистрибутерите на овошје и зеленчук од Србија им е достапна нова платформа за извоз на храна на...
Регион

БиХ: Производителите на риба бараат поголема квота за извоз во ЕУ

20 јул 2021
Минатата година, поради пандемијата, дојде до одреден прекин во извозот, што предизвика штети и во рибарството
Регион

Уште седум српски компании ќе извезуваат во Русија

07 јул 2021
Минатата година, стоковата размена меѓу Србија и Русија надмина 500 милиони долари
Свет

Аргентина го ограничи извозот на говедско месо

25 јун 2021
Владата на Аргентина го ограничува извозот на говедско месо до крајот на годината за да ја контролира инфлацијата во земјата
Регион

Србија лани извезе вино во вредност од 16 милиони евра

14 јун 2021
Лани Србија произведе 7,2 отсто помалку вино во споредба со 2019 година
Вчитува уште новости...