Hashtag: 'работа во недела'
Македонија

ОРМ: Да се дополни листата на дејности кои имаат право да работат во недела

17 дек 2021
Остануваме на својот став дека до реално зголемување на платите и подобар стандард на целото население во земјава може да се дојде само...
Регион

Хрватски КТЦ ја укина работата во недела и оствари пораст на продажбата

09 авг 2021
Прометот во продавниците во 2019 година изнесувал 1,25 милијарди куни, а минатата година беше околу 1,3 милијарди куни
Македонија

Стопанска комора: Некои работни позиции мора да функционираат и во недела

16 јул 2021
Беше донесен заклучок што е можно попрецизно да се определат сите помошни и придружни дејности
Регион

Хрватска планира да забрани работа во недела и работа по 21 часот

14 јул 2021
Хрватската влада подготвува измени на тамошниот закон за трговија со кој планира да го забрани работењето на продавниците во недела,...
Македонија

Двојно поголема дневница за работниците во трговските центри за работа в недела

03 јун 2021
Дневница зголемена за 100 проценти од основната и слободен ден ќе добиваат работниците во трговските центри, кои ќе работат во недела,...
Македонија

КСС: Недела да биде ден за одмор, а оние кои ќе работат да земаат за 50% поголема дневница

01 дек 2020
Од КСС се повикуваат на членот 117 став 5 од Законот за работни односи кој одредува дека прекувремената работа може да трае најмногу осум...
Регион

Трговците во Словенија ќе ја „рушат“ забраната за работа во недела

22 окт 2020
Измените и дополнувањата на овој закон, кои треба да стапат на сила в сабота, ја забранија(со неколку исклучоци) работата на...
Регион

Словенија: Законот за забрана за работа во недела помина на прво читање

28 мај 2020
Вчера словенечкиот парламент на првото читање го прифати предлог-законот за забрана за работа на продавниците во недела, кој беше...
Регион

„Певекс“ се залага за неработна недела

22 мај 2020
„Певекс“ повикува на законско регулирање на прашањето за работа во недела
Регион

Синдикатот пред 1 мај: Трајно да се затворат продавниците во недела

29 апр 2020
Во соопштението додаваат дека работата во трговијата станува многу потешка, посебно поради останатите работни часови и работењето...
Актуелно

Неработна недела во Македонија: Синдикатот побара, трговците не се противат

17 дек 2019
Ваквото законско решение би можело и да ги намали трошоците за работна сила, поради потребата од ангажирање на помал број на вработени....
Вчитува уште новости...