Hashtag: 'сладолед'
Регион

Хрватска повлекува од пазарот француски сладолед

04 фев 2022
Производот не е во склад со Уредбата на ЕУ за максималното ниво на остатоци од пестициди во или на храна
Македонија

Агенција за храна: Небезбедниот сладолед е ставен под службен надзор

06 авг 2021
Од „Алма М“ претходно соопштија дека залихите од засегнатите производи веќе се ставени во карантин и започнато е нивно повлекување
Работење

Како производството на сладолед да биде во чекор со пазарот?

07 јул 2021
Во продолжение се претставени четири клучни глобални трендови во категоријата сладолед, а тоа што е особено важно за производителите –...
Регион

Црна Гора воведува акцизa на сладолед

19 мај 2021
Црна Гора од 1 јули ќе воведе акциза на сладолед и производи од шеќер и какао, а во исто време значително ќе ги зголеми акцизите на цигари...
Свет

САД: Сладолед за кучиња

14 јан 2021
Американскиот производител на сладолед, „Бен & Џерис“, во своето портфолио вгради два вкуса на сладолед за домашни миленици
Свет

Германија е главниот производител на сладолед во ЕУ

24 авг 2020
Франција,пак, извезе вкупно 55 илјади тони сладолед во 2019 година, што претставува 25 отсто од вкупниот извоз на сладолед надвор од ЕУ
Свет

Се намали потрошувачката на сладолед во Италија

08 јул 2020
Италија, која е светски лидер во производство на сладолед, оваа година поради пандемијата на Ковид-19, забележа 23 отсто помала...
Регион

Хрватскиот сладолед Lino Lada е прогласен за најдобар во светот

25 окт 2019
Сладоледот Lino Lada на „Ледо“ е прогласен за најдобар сладолед во светот од страна на конзорциумот International Ice Cream
Вчитува уште новости...