Hashtag: 'компании'
Регион

Српска „Будимка“ продадена за 1,8 милион евра

06 дек 2019
За купување на „Будимка“, во која производството престана во 2015 година, интерес во текот на изминатите години покажаа компании од...
Работење

Логистика: Нов пристап за вмрежување и поврзување

04 дек 2019
Стремежот на превозниците да развијат интелигентен синџир за набавка, попаметна и побрза подвижност, како и алатки за поврзување, игра...
Македонија

Освојување на странски пазари – приоритет за АмЧам

27 ное 2019
Во рамките на серијата на настани и иницијативи дизајнирани да им помогнат на македонските компани да се прошират на странски пазари,...
Актуелно

Газдите задоволни од владините субвенции: Околу 25.000 работници чекаат повисоки плати

25 ное 2019
Работодавците што ќе им ги зголемат платите на работниците од 600 до 6.000 денари во следните три години на зголемената сума ќе плаќаат само...
Македонија

Повик за компании: Награда за човекови права во бизнисот

22 ное 2019
Распишан е повик за признание за компании кои ги почитуваат човековите права, на кој можат да учествуваат сите регистрирани правни лица...
Свет

Оставка на генералниот директор на „Унилевер“

14 ное 2019
По четири години во компанијата, Маријн Декерс го отстапи неговото место
Македонија

Осми Самит Македонија 2025:Клучни теми се иднината на работните места и загадувањето

13 ное 2019
Самитот има за цел да претстави одлични економски и бизнис примери, да поттикне реформи и ширење на иновации
Македонија

Македонците би биле задоволни со плата од 565 евра

12 ное 2019
Од земјите опфатени со истражувањето, жителите на Босна и Херцеговина најмногу се плашат за своето работно место
Македонија

„Вардар доломит“, „Алма-М“, „Кипер“, „Нептун“ и „Даути“ во првите пет од ТОП 100 компании

08 ное 2019
Од анализирани 24.000 компании, селекцијата на најуспешните компании е направена во пет категории: според годишен обрт, нето-добивка, број...
Работење

Нови технологии: Вистински одговор на промените

05 ное 2019
Многубројните FMCG и трговски компании ја препознаваат вредноста на податоците што ги имаат и сè повеќе ги користат во секојдневното...
Регион

Емил Тедески, „Атлантик група“: Сериозно размислуваме за четиридневна работна недела

29 окт 2019
Не треба да се размислува само за тоа како да се привлече квалитетна работна сила, туку и како таа да се задржи, рече Тедеши
Актуелно

Посетивме: Успешно заврши 2. Sarajevo Halal Fair 2019

28 окт 2019
Годинава на Sarajevo Halal Fair 2019 се претставија 108 изложувачи од 36 земји, од кои 52 се од Босна и Херцеговина, а 56 се странски изложувачи. За...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 62 | следни