Hashtag: 'малопродажба'
Регион

„Конзум“ на прво место во малопродажбата во Хрватска

12 окт 2021
Приходите на хрватските трговци со мешана стока во 2020 година изнесуваа нешто повеќе од 40 милијарди куни
Регион

Пораст на малопродажбата во Хрватска

24 сеп 2021
Приходите на хрватските трговци со мешана стока во 2020 година изнесуваа нешто повеќе од 40 милијарди куни, што е за 306 милиони куни повеќе...
Свет

„Гардијан“: Малопродажен феномен во Велика Британија

20 сеп 2021
Кризата на работна сила во Обединетото Кралство – која ги зафаќа бизнисите со превоз на храна, земјоделски производи, малопродажба и...
Свет

Кинеската малопродажба расте многу побавно од очекуваното

16 сеп 2021
Продажбата на мало во Кина се зголеми за разочарувачки 2,5 проценти во август од претходната година
Малопродажба

Шанса за зајакнување на односите со купувачите

13 сеп 2021
Трговците на мало треба да размислат како ќе ги задоволат потребите на купувачите, кои имаат нов поглед на храната, работата и на...
Анализи

Еуромонитор: Влијанието на ковид-19 врз малопродажбата

12 авг 2021
Ѕвезди на 2020 година дефинитивно беа онлајн и трговијата преку мобилните телефони, кои беа единствените малопродажни канали што...
Регион

„Фортенова“ продава уште две компании

28 јун 2021
„Фортенова група“ продолжува со чистење на своето портфолио со цел да се фокусира на трите најважни деловни сегменти - малопродажба,...
Свет

Кина останува најголем пазар за онлајн малопродажба во светот

21 јан 2021
Зголемената продажба преку интернет ги зголеми и курирските услуги со вкупно 83,36 милијарди пакети испорачани во текот на 2020 година
Свет

САД: Трет месец по ред пад на малопродажбата

18 јан 2021
Малопродажбата беше намалена и во октомври и во ноември минатата година
Актуелно

Стратегија: Затворајте продавници за да ја зголемите продажбата

14 јан 2021
Забрзувањето на е-трговијата фундаментално го менува моделот на малопродажниот профит
Свет

Германија: Малопродажните фирми ќе загубат над шест милијарди евра

17 дек 2020
Во Германија од денеска почна примената на строг карантин
Регион

ЕК ја одобри концентрацијата на „Фортенова група“ и „Меркатор“

23 сеп 2020
Концентрацијата ја одобрија сите национални тела, освен Комисијата за конкуренција на Србија
Вчитува уште новости...