Hashtag: 'Лидл'
Свет

Виното на „Лидл“ со одлични оцени

05 дек 2019
Пенливото вино што се продава во „Лидл“ – Comte de Senneval Brut е оценето со 77% и е меѓу најдобро оценетите вина
Свет

„Алди“ и „Лидл“ ќе користат NutriScore

27 ное 2019
Дисконтерите „Алди“ и „Лидл“ планираат да ја користат ознаката NutriScore на своите прехранбени производи...
Свет

„Лидл“ планира да отвори 1.000 продавници до 2023 година

14 ное 2019
Германскиот синџир маркети „Лидл“ планира во следните три години да отвори најмалку 230 продавници во Велика Британија, со побрзо темпо...
Свет

Дисконтерите воведуваат мали формати

04 ное 2019
„Алди“ и „Лидл“ отвараат бројни мали продавници преку кои се шират во урбани средини
Регион

„Лидл“ и „Шпар“ бараат работници од Македонија за маркетите во Хрватска

28 окт 2019
Во моментов, освен во Македонија, „Лидл“ има активни огласи и во Албанија, Црна Гора и Босна и Херцеговина
Свет

„Лидл“ ќе инвестира 15 милијарди фунти во Велика Британија

17 окт 2019
„Лидл“, кој работи во Велика Британија веќе 25 години, сега има 6 отсто удел на пазарот. До крајот на годинава синџирот планира да отвори...
Регион

Србија: „Лидл“ донира седум тони храна

10 окт 2019
Донацијата е дел од стратегијата за општествено одговорно работење на „Лидл“ - Србија, под слоганот „На пат кон утре“
Свет

Нови успеси на „Лидл“

08 авг 2019
Порастот на продажбата на „Кауфланд“, дел од истата групација, беше помал. Тој изнесуваше 1,6отсто и достигна до 22,6 милијарди евра
Регион

Нов логистички центар на „Лидл“ во Словенија

06 авг 2019
Овој центар ќе биде еден од првите модуларни центри во светот, со што ќе биде скратена логистичката рута
Свет

„Лидл“ инсталира 4.364 сончеви панели

11 јул 2019
Панелите ќе генерираат над еден милион киловат часови енергија
Свет

„Лидл“ ќе отвори 40 маркети во Лондон

17 јун 2019
Инвестицијата вклучува и отворање нова централна канцеларија во југозападниот дел на Лондон, како и дистрибуциски центар во близина на...
Свет

„Лидл“ интензивно се шири на пазарот во САД

27 мај 2019
Синџирот маркети ќе ја достигне бројката од 100 продавници на територијата на САД
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 26 | следни