Hashtag: 'јајца '
Свет

Британски „Лидл“ увезува јајца од Холандија

08 мај 2020
„Лидл“ – Велика Британија почна да увезува свежи јајца од Холандија, поради зголемената побарувачка...
Свет

Вегански јајца ќе се продаваат на пазарот

13 фев 2020
Првичната идеја потекна од две Французинки, кои смислија веганска замена за јајцата
Регион

БиХ доби дозвола да извезува јајца во ЕУ

15 јул 2019
Извозот на јајца е уште еден успех за целата прехранбена индустрија на БиХ.
Регион

Хрватска двојно го зголеми извозот на јајца

17 апр 2019
И покрај падот на производството во 2017 година, извозот лани забележа позитивни трендови
Регион

Во Србија ќе се продаваат само јајца од А - класа

15 фев 2019
Јајца од Б-класа нема да се продаваат, туку ќе се пренасочуваат во индустриско производство.
Свет

„Блокчеин“ јајца на полиците на „Карфур“

12 дек 2018
„Блокчеин“ (blockhain) обезбедува следење и споделување на информациите за тоа како еден производ е одгледан, преработен и транспортиран...
Локално

Арбен Абдурахмани: Здравата и квалитетна храна ги освојува сите пазари

12 фев 2016
Вчитува уште новости...