Hashtag: 'производители'
Работење

Како производството на сладолед да биде во чекор со пазарот?

07 јул 2021
Во продолжение се претставени четири клучни глобални трендови во категоријата сладолед, а тоа што е особено важно за производителите –...
Свет

Расте продажбата на болоњска мортадела

04 мај 2021
Лани биле произведени повеќе од 37,6 милиони килограми болоњска мортадела...
Свет

Француските трговци го поддржуваат млечниот сектор

05 апр 2021
„Сентрале Енвергур“, кој преговара во име на трговците „Карфур“ и „Систем ју“, склучи договор со големите производители на млечни...
Свет

Лоша година за производителите на пенливи вина

29 мај 2020
Сосема е јасно дека 2020 ќе биде многу лоша година за производителите на пенливи вина и шампањи во споредба со другите сезони...
Свет

Американските производители ги советуваат да го фрлат млекото

15 апр 2020
Поради проблемите во логистиката, пакувањето и превозот на млекото, најголемите откупувачи на млеко ги повикаа производителите да го...
Македонија

„Слоу фуд салон“ на 18 и 19 октомври

07 окт 2019
„Слоу фуд Македонија“ го подготвува првото издание на „Слоу фуд салон 2019“, настан посветен на автентичните вкусови и на...
Свет

Извозот на кафе од Бразил ќе доцни низ цел свет

30 авг 2018
Бразилските извозници на кафе се обидуваат да најдат товарен капацитет за да го испорачаат рекордно високото производство од оваа...
Вчитува уште новости...