Hashtag: 'ФИТР'
Македонија

ФИТР: Во јуни ќе се знае кои компании ќе добијат грантови вредни 6 милиони евра

26 апр 2021
Во финалната селекција, односно пред одлука на Комитетот ќе влезат проектите кои ќе освојат минимум 51 поен
Македонија

Јован Деспотовски разрешен од директор на ФИТР на негово барање

10 ное 2020
Разрешувањето го побарал тој, а Владата ја прифатила неговата одлука
Македонија

Продолжен рокот за повикот за технолошки развој за брзо приспособување

29 јун 2020
Рокот за аплицирање на повикот за технолошки развој за брзо приспособување на Ковид-19 на Фондот за иновации и технолошки развој е...
Македонија

Објавен повикот за технолошки развој за брзо приспособување

29 мај 2020
Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) објави јавен повик за технолошки развој за брзо приспособување на Ковид-19, наменета за...
Македонија

Вкупно 45 компании аплицираа по новата скратена постапка во Фондот за иновации

13 јан 2020
Компаниите од Фондот побаруваат 2 милиони и 750 илјади евра, што е речиси 92% од вкупниот буџет наменет за овој повик во рамките на...
Вчитува уште новости...