Hashtag: 'жени'
Анализи

Керни: Како да се задржат женските таленти?

07 мај 2021
Компаниите ќе ги загубат женските таленти ако не се справат со дополнителните предизвици што ги носи работата од дома...
Работење

Вали Марсзалек: Инклузијата како предуслов за успех

18 мар 2021
За да се поттикнат нужните промени, неопходно е да се создаде поволна и стимулативна средина, во која компаниите во сопственост на жени...
Работење

Вали Марсзалек: Жената во време на пандемија

14 јан 2021
За ефикасен одговор и заздравување од пандемијата на Ковид-19 и за постигнување на целите за одржлив развој, жените мора да имаат клучна...
Свет

„Лореал“ за жените и за животната средина

15 мај 2020
„Лореал“ лансира социјална и еколошка програма за солидарност „L’Oréal for the future“, вредна 150 милиони евра...
Свет

Бесплатни хигиенски производи за сите жени во Шкотска

26 фев 2020
Шкотскиот парламент се очекува денеска да ја донесе одлуката за хигиенските производи на сите жени да им се делат бесплатно
Македонија

Младо и динамично работно опкружување благодарение на жените

07 мар 2019
Една од основните причини за порастот, развојот и успехот на „Рамстор“ – Македонија се трудот и поддршката од женскиот персонал...
Свет

„Нестле“ бара повеќе жени во раководството

06 мар 2019
Во компанијата има 200 раководни позиции. Учеството на жените треба да се зголеми од 20 отсто на 30 отсто до 2022 година
Вчитува уште новости...