Hashtag: 'осврт на стручно лице'
Анализи

Керни: Поврзување на луѓето со целта

09 јун 2022
Целта го ослободува огромниот потенцијал на луѓето и ја поттикнува нивната имагинација и мотивација, а истовремено ги задржува и...
Анализи

Керни: Метаверзумот наспроти матрицата

16 мар 2022
Преку ноќ, метаверзумот стана најновиот објект на опсесивна љубовна врска на американскиот бизнис со „новото“. Но, пред да се вклучиме...
Анализи

Керни: За вистинска промена на играта

02 мар 2022
Како со фокусираност кон потрошувачот (customer centricity) и напредна аналитика на податоци да се постигне поголема вредност
Анализи

Напредок, стремеж или преживување?

30 дек 2020
Што (не) треба да правиме сега? Што ќе се случи кога сето ова ќе заврши?
Анализи

Тони Дурам: 5 чекори што треба да ги преземете сега

16 сеп 2020
Разбирањето на психологијата на потрошувачите и познавањето на навиките на купувачите е разликата меѓу успехот и поразот на пазарот во...
Анализи

„ЛЗ ритеалитикс“: Последиците од влезот на „Алибаба“ на европскиот пазар

13 ное 2019
Кинескиот гигант за е-трговија со напредно знаење влегува во континентална Европа, каде што онлајн-трговијата со прехранбени производи...
Анализи

ЛЗ ритеалитикс: Дисконтерите ги освојуваат нордиските земји

08 мај 2019
Во следните пет години повеќе дисконтни продавници ќе бидат отворени во нордиските земји отколку во Германија и во Франција заедно,...
Анализи

ЛЗ ритеалитикс: Прогнози за развој на е-трговијата до 2024 година

19 мар 2019
На европската сцена на е-трговија со прехранбени производи доминираат трговците што работат преку повеќе канали на продажба....
Анализи

ЛЗ ритеалитикс: Ахиловата пета на дисконтерите

20 фев 2019
Е-трговијата со прехранбени производи е иницијатива што дисконтите не само што ја избегнуваат туку и ја потиснуваат. Која е причината...
Анализи

ЛЗ ритеалитикс: Германските синџири дрогерии ја освојуваат Европа

17 дек 2018
Кога станува збор за експанзија, се чини дека германските трговци се движат кон исток. На запад од матичниот пазар ниту еден од овие...
Анализи

ЛЗ ритеалитикс: Повеќеканалните трговци и нивната онлајн-дилема

12 ное 2018
Повеќеканалната стратегија на малопродажните трговци повеќе не е опционална на развиените пазари. Неопходно е и тие и доставувачите да...
Анализи

ЛЗ ритеалитикс: Време е за „извоз“ на минимаркетите

15 окт 2018
Со растечкиот тренд на купување во продавниците во близина се поставува прашањето кој од трговците го има тоа што е неопходно за да го...
Вчитува уште новости...