Hashtag: 'Црна Гора'
Регион

И српските трговци се спремаат за неработна недела

27 јан 2020
Во ЕУ во недела не работи трговијата во девет држави, меѓу кои и Франција, Германија, Австрија и Полска. Во Словенија продавниците исто...
Регион

Црногорците за кафе трошат по 9 милиони евра

16 јан 2020
Црна Гора годишно увезува по 3,22 милиони килограми пржено и непржено кафе
Регион

ЦРНА ГОРА: Казна до 10.000 евра за продавниците што ќе работат во недела

09 окт 2019
Според новиот закон, маркетите не смеат да отворат во недела, како и на државни и на други празници
Регион

Од есен, маркетите во Црна Гора нема да работат во недела

26 јун 2019
Исклучок се продажни објекти прецизно наведени во Законот за внатрешна трговија
Регион

„АЦ фуд“ влегува на пазарот во Црна Гора

20 јун 2019
Извозот почна на 15 јуни
Регион

Црногорската Влада им забрани на трговците да работат во недела

08 мар 2019
Овој концепт е добар. Мораме политиката да ја социјализираме и да ја направиме похумана. Трката за пари и профит уништи многу од нашите...
Регион

Во Црна Гора никој нема да работи в недела

04 фев 2019
Од ова министерство велат дека ова ќе важи и во малопродажниот сектор, кој вработува 37.000 лица.
прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 8