Hashtag: 'набавки'
Работење

Дистрибуција и логистика: Стратешка набавка

23 дек 2021
Менаџерката за набавки неодамна ми се довери на еден клиент дека носталгично се сеќава на денот кога ја испратила нарачката, ја добила...
Свет

Борба за етичко собирање какао-зрна

03 јун 2021
Оваа стратегија е истакната во извештајот на Светската фондација за какао
Свет

Нарушени светските синџири за набавки

26 мар 2021
Брод кој се насука во Суецкиот канал дополнително ги наруши светските трговски за набавки, кои и така се соочуваа со доцнење на...
Регион

Игор Вујевиќ е нов директор за набавка во „Сапонија“ и во „Кандит“

09 мар 2021
Досегашниот директор за продажба во „Кандит“ – Игор Вујевиќ е назначен за директор за набавка во „Сапонија“ и во „Кандит“...
Работење

Глобални синџири: Одржливост во секој поглед

23 сеп 2020
Се покажа во не мал број случаи дека најевтината опција на крај била многу поскапа за компанијата
Свет

„Лидл“ го реструктурира одделот за набавки

05 авг 2020
Промените во одделот за набавки што ги планира „Лидл“ значат дека дисконтерот се подготвува за рецесијата што ќе настане како...
Малопродажба

Александар Антиќ: Од пластеници и од поле директно на полиците

22 јун 2015
Вчитува уште новости...