Hashtag: 'УЈП'
Македонија

Почна исплатата на МојДДВ за јули, август и септември

12 ное 2021
Согласно Законот за враќање на дел од ДДВ кај физичките лица, започна исплата на парични средства за јули, август и септември 2021 година,...
Македонија

Вкупно 5.713 фирми не исплатиле плата за последните два месеци

08 окт 2021
Бројката на вработени кои не добиле плата е 14. 829 граѓани
Македонија

УЈП изрече повеќе од 400 глоби за неиздавање фискални сметки

02 јул 2021
Во текот на минатата година, биле извршени вкупно 807 контроли согласно со Законот за регистрирање готовински плаќања
Македонија

Лукаревска: дури 10,7 отсто фирми не исплатиле плати за февруари

02 апр 2021
Директорката на УЈП, Сања Лукаревска, апелираше до Собранието побрзо да се донесат законите од петтиот пакет мерки за да не се казнуваат...
Македонија

УЈП: Рокот за барање финансиска поддршка се продолжува до 31 март

26 мар 2021
Заинтересираните ќе можат да поднесат нов, корегиран образец
Македонија

УЈП: Работодавците ќе враќаат до 50 отсто од субвенциите за придонеси за април, мај и јуни

26 фев 2021
Обврзниците на годишниот данок на вкупен приход, ќе враќаат најмногу до 50 отсто од остварениот финансиски резултат од Билансот на успех...
Македонија

Неисплатени плати - финансиска полиција во две фирми кои не ги пуштиле инспекторите

09 фев 2021
Во текот на декември и јануари се направени контроли во 60 фирми од угостителската дејност, градежништвотоо, трговијата на мало...
Македонија

Почнува исплатата на МојДДВ за октомври, ноември и декември

08 фев 2021
Парите ќе легнат на сметките на граѓаните
Македонија

Неисплатените плати присилно ќе се наплатат и префрлат кај работниците

05 фев 2021
Компаниите кои веќе ја злоупотребиле финансиската помош од Владата нема да имаат можност за да аплицираат за нова мерка
Македонија

УЈП го продолжи рокот за даночни пријави

25 јан 2021
Управата за јавни приходи (УЈП) го пролонгира за четири дена рокот до кој може да се поднесуваат ДДВ пријавите
Македонија

Во февруари УЈП ќе ги исплаќа парите од скенираните сметки

22 јан 2021
Следниот месец на граѓаните кои скенирале фискални сметки во последните три месеци од 2020 година преку апликацијата МојДДВ ќе им бидат...
Македонија

Околу 500 компании ја злоупотребиле државната помош

31 дек 2020
Станува збор за главно мали фирми со 1 до 5 вработени
Вчитува уште новости...