Hashtag: 'Светозар Јаневски'
Македонија

Светозар Јаневски: Апелирам за помош во внатрешната трговија

27 мар 2020
Стопанство за жал дел по дел откажува, вели Светозар Јаневски, претседател на Управниот одбор на винарската визба „Тиквеш“, во...
Македонија

Одбележан Светскиот ден на „вранецот“

07 окт 2019
„Вранецот“ ги отвора вратите на македонското вино кон светските пазари
Македонија

Формирана „Балканска винска мрежа“

04 окт 2019
Новата мрежа за регионална соработка ќе работи на поврзување и заедничка промоција на виното од балканските земји
Македонија

Светозар Jаневски: Не се повлеков од Србија

02 окт 2019
Од ништо не се одрековме, вели Јаневски на прашањето за можна повторна соработка со БИП или за некое друго вложување во Србија, но не...
Регион

Пропадна огласот за закуп на БИП

18 јул 2019
Огласот беше објавен пред 10 дена, и се толкуваше како последна шанса за спас на БИП откако компанијата „М6 Еден Срб“ на македонскиот...
Регион

Последна шанса за БИП: Објавен оглас за закуп на белградска пиварница

08 јул 2019
Новиот закупец треба да вработи најмалку 100 луѓе и три месеци однапред да плати кирија или да положи банкарска гаранција, а месечното...
Македонија

Фабриката БИП на Светозар Јаневски престана со работа

05 јул 2019
Од „М6 Еден Срб“ потврдија дека одлучиле да го прекинат договорот за бизнис соработка со БИП во стечај
Вчитува уште новости...