Hashtag: 'пиварници '
Свет

Русија: Продажбата на увозно пиво во април oпадна за 30 отсто

27 мај 2022
Меѓу главните причини се проблемите со логистиката и гео - политичката криза
Свет

Потрошувачите се вратија во баровите - скокна профитот на „АБ Инбев“

18 мај 2022
Компанијата ја задржа прогнозата за годишен раст на прилагодената добивка пред даноци, такси, камати и амортизација, очекувајќи таа да...
Свет

Штрајк во „Хајнекен“

13 јан 2022
Според вработените, најавеното зголемување на платите е прениско и дека сè уште е под нивото на инфлација
Свет

„Хајнекен“ ја засилува позицијата во Африка

16 ное 2021
Холандската пиварница „Хајнекен“ постигна договор за купување на јужноафриканскиот производител на вино и алкохолни пијалоци...
Регион

„Унион“ го сели производството во Лашко

03 ное 2021
Засега не се знае што ќе биде со вработените во љубљанската подружница на пиварницата
Свет

На продажба брендови на „АБ Инбев“

20 окт 2021
Пиварницата ги засилува напорите да се фокусира на бизнисот во услови на побарувачка за понови пијалаци
Свет

„Карлсберг“ продаде повеќе пива сега до јуни отколку во цела 2019 година

19 авг 2021
Компанијата го зголеми приходот за 17 проценти во периодот од април до јуни
Актуелно

Продадена белградската пиварница БИП

17 авг 2021
Највредниот имот на БИП е градежниот објект во Белград
Регион

Се продава белградската пиварница БИП за 35 милиони евра

16 јул 2021
Агенцијата за лиценцирање на стечајни управници на Србија го огласи за продажба имотот на Белградската индустрија за пиво (БИП) во...
Свет

„Хајнекен“ ќе отпушти 8.000 работници

11 фев 2021
Компанијата ќе се обиде да ја врати маржата на оперативна добивка од 12,3% во последната година на 17% до 2023-та година, истовремено...
Свет

„Карлсберг“ ја презема „Вернесгрунер“

04 ное 2020
Групацијата „Карлсберг“ објави дека постигнала договор со германската компанија „Битбургер браугруп“ за преземање на пиварницата...
Регион

„Лашко“ го крати планот за инвестиции

24 авг 2020
Пиварницата „Лашко унион“ за околу третина го намали планот за инвестиции поради причини поврзани со пандемијата и ограничувањата на...
Вчитува уште новости...