Hashtag: 'Сојуз на Стопански комори'
Македонија

Арсовска: Економските мерки итно да продолжат уште 2 месеци

02 јун 2020
Неопходно е и продолжување на сите мерки за одложување на побарувањата по основ на даночни аконтации, кредити, како и на казнени и...
Македонија

ССК: Мерките креираат забуни

30 апр 2020
Претставниците на туристичко угостителскиот сектор, кои се дел од координативното тело за превенција од можни штети од корона вирусот...
Македонија

Сојузот на стопански комори на Македонија е против зголемување на акцизата на горивата

11 апр 2020
Според нив, излезот од кризата не лежи во зголемување на акцизите, а преку тоа и на цените заради полнење на буџетот, туку во...
Македонија

ССК: Транспортот и размената мора да се одвиваат непречено

30 мар 2020
Транспортерите имаат голема одговорност да се испорача сè што е потребно за граѓаните и индустријата, во услови на силен притисок...
Македонија

Агро-бизнис заедницата ги чувствува последиците од корона вирусот

12 мар 2020
Првичните последици се намалена потрошувачка, пад на бројот на нарачки, како и спречувањето во реализација на договореното
Македонија

Gurmano доби уште едно признание за квалитет

16 дек 2019
Компанијата „Кривогаштани промет“ е единствената компанија од прехранбениот сектор која се закити со признанието „Македонски...
Македонија

„Кривогаштани промет“ и „Пакомак“ добија признание „Македонски квалитет 2019“

16 дек 2019
Манифестацијата на доделување на признанијата традиционално ја организираше Сојузот на стопански комори (ССК)
Македонија

Арсовска: Претпријатијата се ‘рбет на економијата и им треба поддршка

15 ное 2019
Постојат најразлични модели кои се применети во одредени земји во ЕУ и кои дале голем ефект
Македонија

Почна да работи првиот Центар за медијација

17 јул 2019
Соодносот на заштедените време и трошоци помеѓу медијација и судски спор е еден спрема десет
Македонија

Нова можност за финансирање на македонските компании

11 јул 2019
Македонија преку Македонска берза е прва земја од регионот на Западен Балкан, која ќе има пристап до платформата „Фандербим“
Македонија

Комората на медијатори пристапи кон Сојузот на стопански комори

05 јул 2019
Постапката за решавање на споровите со медијација според закон може да трае максимум 60 дена
Македонија

ССК: Има фирми кои работат со милионски профити, а не плаќаат ниту денар во буџетот

26 мар 2019
Вршителите на дејност кои работат во сивата зона се поконкурентни на пазарот од регистрираните компании
Вчитува уште новости...