Hashtag: 'ИГД'
Анализи

Нови можности за иновации во сегментот приватни трговски марки

13 сеп 2021
Комбинацијата од подобрената перцепција на купувачите за производите и моменталната економска заднина создава можности за иновации и...
Анализи

ИГД: Урбана наспроти субурбана малопродажба

05 авг 2021
Повеќе од сто години градовите се економски центри во поголемиот дел од земјите низ целиот свет. Од индустриската, па сѐ до...
Анализи

ИГД: Омниканална наспроти мултиканална продажба

17 јун 2021
Омниканалната малопродажба има солидни основи од 2019 година во Кина. Таа беше усвоена со молскавична брзина, а најзаслужна за брзото...
Анализи

ИГД: Перспективи за 2021 година во Централна и во Источна Европа

11 мај 2021
Анализа за приспособувањето на пазарот и за петте тренда за 2021 година, со фокус на четирите најдобри пазари во регионот...
Анализи

ИГД: Глобални трендови во малопродажбата во 2021 година

07 апр 2021
Ковид-19 значително промени дел од основите на модерната трговија на мало и ја забрза дигиталната трансформација
Анализи

ИГД: Четири лекции од четири формати продавници

11 фев 2021
Политиката на постојано ниски цени, фузијата со технологијата, реосмислувањето на концептот хипермаркет и премиум свежото искуство се...
Анализи

ИГД: Како ќе се развива пазарот на храна по Ковид-19

20 јан 2021
Веќе не постои сомнеж дека Ковид-19 ја забрза малопродажната еволуција и го намали јазот меѓу развиениот и малопродажниот пазар во...
Анализи

ИГД: Запознајте ја генерацијата P

16 дек 2020
Опфаќајќи ги купувачите на возраст од 50 до 64 години, генерацијата P претставува клучна можност за глобалната трговија со прехранбени...
Анализи

ИГД: Технологијата во функција на безбедноста

01 ное 2020
Најновиот глобален преглед на ИГД ги разгледува иницијативите водени од современата технологија и нивното влијание врз искуството на...
Анализи

ИГД: 5 начини на кои се менува малопродажбата под влијание на вирусот корона

08 апр 2020
Анализа на ИГД на промените што се случуваат во новонастанатите услови, кои би можеле да влијаат на малопродажбата во иднина...
Анализи

ИГД: Прогнози за азискиот малопродажен пазар во 2020 година

25 мар 2020
Големината на азискиот пазар, темпото на иновации и изгледите за пораст го прават овој регион еден од највозбудливите пазари...
Анализи

ИГД: Пет клучни тренда во малопродажбата во 2020 година

25 фев 2020
Користејќи го моделот „четири сили на промените“, веруваме дека трговците на мало и брендовите ќе воведат бројни иницијативи за да...
Вчитува уште новости...