Hashtag: 'винарници '
Македонија

Македонските винарници се закитија со 162 награди на 13. балкански меѓународен фестивал за вино

18 Jun 2024
Македонските винарници постигнаа голем успех на 13. Balkans International Wine Competition and Festival, што се одржа оваа година во две држави Турција и...
Македонија

Македонија е на 22 место во светот по производство на вино

22 Aug 2023
Земјава има 936 илјади хектолитри произведено вино, или 0,36 отсто од светското производство
Македонија

Нов мултифункционален деловен простор на „Тиквеш“ во Кавадарци

19 Jul 2023
Винарската визба „Тиквеш“ продолжува со својата стратегија за континуирани инвестиции во одржлив развој и имплементација на ESG...
Македонија

Промовирана Винопедиа – онлајн винска карта за 250 македонски винарници

04 Jul 2023
Онлајн верзијата на картата овозможува посебно да се прикажат малите семејни винарници од останатите комерцијални винарници
Македонија

Симпозиум на „Балкански вина“

19 May 2023
Здружението „Вина од Македонија“ денеска во просториите на М6 Едукативниот центар ќе го одржи првото издание на симпозиумот...
Македонија

Винарница „Камник“ со највисок просечен рејтинг на апликацијата Вивино за Југоисточна Европа

17 May 2023
Според бодирањата од оние што ги пиеле вината на „Камник“ добиена е просечна оцена од 4,37 од 5 а поединечна највисока оцена 4,7, што е...
Македонија

„Тиквеш“ стана дел од групата водечки светски винарници за борба против климатските промени

03 Apr 2023
Винарската визба „Тиквеш“ се приклучи кон групата „Меѓународни винарници за борба против климатските промени“ (IWCA - Interational Wineries for...
Македонија

Шеесетина винарии ќе се претстават на 6 Вински салон „Винодонија“

23 Nov 2022
„Винодонија“ стана традиција која ја негува винската страст, промовира добри вина, едуцира......
Македонија

Достапна нова дигитална технологија за следење на состојбата на лозовите насади

22 Aug 2022
Станува збор за мобилната апликација – 4Grapes, која преку дигитална обработка на податоци од теренот им овозможува на агрономите и...
Македонија

Македонските вина на саем во Италија

14 Apr 2022
Македонските винарници учествуваа на еден од најголемите саеми за вино во Европа - „Виниталу“ 2022
Македонија

Винарниците ќе откупат околу 90 милиони килограми грозје

26 Aug 2021
Јошев очекува наредната недела да се одржи нова средба
Македонија

Лозарите бараат „вранецот“ да се откупува за 13, а „смедеревката“ за 11 денари

09 Jul 2021
Јошев јавно побара да се доплатат сите финансиски средства кои им се должат на лозарите
Вчитува уште новости...