Hashtag: 'работници '
Свет

Германија го ограничува бројот на работни визи за Балканот

07 јул 2020
Правилата беа воведени во 2016 година и се очекува да важат до крајот на оваа година
Свет

Германија го намалува приливот на работници од Балканот

30 јун 2020
Правилото за работниците од Западен Балкан е воведено пред пет години како емигранти од безбедните земји на потекло, а целта беше тоа да...
Регион

„Подравка“ го зголеми регресот за вработените

26 јун 2020
Во тек на 2019 година, „Подравка“ за разни додатоци за вработените, покрај основната плата, исплати просечно по околу 10.000 куни за работник
Регион

Словенија: Вработените во „Хофер“ ќе добијат двојно поголем регрес

12 јун 2020
Вработените во трговскиот синџир „Хофер“ во Словенија ќе добијат двапати поголем регрес во 2020 година, најавија од Управата
Свет

Коронавирус во фабрика за месо во Холандија

26 мај 2020
Бројот на луѓе на кои им е дијагностициран коронавирус во фабриката за преработка на свинско месо е зголемен на 147...
Македонија

ССМ: Државата да воведе неработна недела за сите работници

21 мај 2020
Во изминиот период видовме дека со прогласените мерки и полицискиот час кој траеше за време на викендите целокупното општество може да...
Актуелно

Неработна недела и во македонски синџир маркети

20 мај 2020
Ова се првите маркети кои со овој чекор се приклучија кон иницијативата што подолго време е актуелна во регионот
Македонија

„Фајнанс Тинк“: Редизајнираната Уредба на владата ќе ги погоди вработените на определено време

30 апр 2020
Дополнителните услови, според „Фајнанс Тинк“, ќе овозможат понатамошно релаксирање на ликвидносните потреби во услови на економски...
Актуелно

Продавачите - најбарани работници во Македонија

17 фев 2020
Нов закон во Германија, кој ќе стапи во сила од 1 март , ги олеснува процедурите за вработување работници што живеат во земји кои не се во...
Свет

Од 1 март полесно до работа во Германија и за Македонците

28 јан 2020
Новиот закон во Германија, кој ќе стапи на сила од 1 март, ги олеснува процедурите за вработување работници кои живеат во земји кои не се...
Македонија

Германски компании сакаат да инвестираат во Македонија, но работниците отидоа во Германија

20 јан 2020
Генерално во земјава се издаваат 10.000 визи за Германија по различни основи
Македонија

Стопанственици бараат увоз на работници од странство

18 ное 2019
И покрај тоа што нудиме плата од 350-400 евра за општи работници никој не се јавува, а имаме ситуација кога има интерес од работници од трети...
Вчитува уште новости...