Hashtag: 'производи'
Македонија

„Лидл“ ќе отвори маркети во осум града во Македонија

31 мај 2021
Вредноста на инвестицијата е 300 милиони евра
Работење

Дизајн-тинкинг: Развијте емпатија кон потрошувачот

28 апр 2021
Дали купувањето одреден производ е секојдневна активност за нашиот потрошувач?
Свет

Кина ги зголемува цените на своите производи за цел свет

30 мар 2021
Стравувањата се продлабочија во последниве денови гигантскиот брод со контејнери „Евер Гивен“ го блокираше Суецкиот канал, ставајќи...
10 години

10 години InStore - промовирани над 60 маалски продавници

16 мар 2021
Знаејќи колку се важни и најмалите алки во склопување на целата слика за FMCG секторот кај нас, уште од првиот број на InStore посветувавме...
Свет

„Карфур“ ги замрзна цените на 20.000 производи

10 ное 2020
Францускиот малопродажен синџир „Карфур“ одреди фиксна цена за 20.000 производи во Белгија до крајот на календарската година
Свет

„Амазон“ ќе воведе шопинг количка која сама ги наплатува намирниците

16 јул 2020
Клиентите мора да имаат „Амазон“ сметка и паметен телефон за да ги користат овие услуги
Свет

Во ЕУ ќе се произведуваат производи со подолг рок на траење

12 мар 2020
Претставен е нов акциски план за кружната економија што е еден од кличните елементи на „зелениот план на Европа“, новата европска...
Свет

„Кооп“ претстави 80 нови производи

26 ное 2019
„Кооп“ планира да вложи 500 милиони евра во унапредување на продажбата и услугите
Свет

„Реве“ тестира самоскенирање на производите

10 јун 2019
Новиот систем им овозможува на потрошувачите да го скенираат производот додека се движат низ супермаркетот, преку рачни скенери или...
Свет

„Метро“ го шири работењето преку виртуелна продавница

04 апр 2019
Трговецот нуди асортиман од повеќе од 2.000 прехранбени и непрехранбени производи
Свет

ЕУ забрани продажба на исти производи со различен квалитет

29 јан 2019
Оние кои не се придржуваат до квалитетот ќе бидат казнувани со до 4 отсто од нивниот годишен промет.
Регион

Косовските маркети ставаат знаменца на земјата на потекло покрај производите

17 јан 2019
Косово почна да го применува Законот за заштита на производите
Вчитува уште новости...