Hashtag: 'работа од дома'
Актуелно

Работа од дома: Привремена потреба или трајно решение

25 ное 2020
Рестриктивните мерки што ги воведоа дел од земјите во борбата против ширењето на вирусот ги принудија работодавците целосно да го...
Регион

Словенечките компании предвидуваат долгорочно работење од дома

03 ное 2020
Работата од дома се покажа како позитивна мерка за повеќе од една третина од анкетираните компании
Свет

Анкета: Близу 90 отсто од вработените сакаат да работат од дома

14 окт 2020
Во анкетата се опфатени 10.000 луѓе на 12 пазари во Европа, Блискиот исток и Русија
Регион

Секој петти вработен во Србија работи од дома

02 окт 2020
Вкупно 23% од вработените во малите и средни компании, како и 17% од вработените во големи компании работат од дома
Свет

Анкета: Работата од дома го намалува стресот и ја зголемува продуктивноста

23 јул 2020
Истражувањето е побарано од здравствената осигурителна компанија ДАК, а спроведено од истражувачките центри ИГЕС и ФОРСА пред и за...
Свет

Половина германски компании сакаат постојано да се работи од дома

14 јул 2020
За многу компании, овие нови работни аранжмани вклучуваат значителни инвестиции во дигитална инфраструктура и нова комуникациска...
Актуелно

Србија: Во 60 отсто компании е воведена работа од дома

13 јул 2020
Во повеќе од третина компании работата од дома останува опција барем за дел од вработените и тогаш кога епидемиолошката ситуација...
Свет

Законска заштита на правото на работа од дома

27 апр 2020
вработените би можеле да бираат дали да работат од дома постојано или само еднаш до двапати неделно
Вчитува уште новости...