Hashtag: 'Собрание'
Македонија

Уште не е изгласан законот за недела - неработен ден

21 сеп 2021
На само девет дена пред рокот кога требаше да стапи во сила (1 октомври 2021 година) пратениците уште не го изгласаа Законот за работни...
Македонија

Важи и за фирмите: Каматата не смее да е повисока од долгот

17 сеп 2021
Собранието со 80 гласа „за“ ги донесе измените во Законот за облигациони односи
Македонија

Продажба на алкохолни пијалаци во секое време

09 јул 2018
Алкохолни пијалаци може да се купат во кое било време, откако стапија на сила законските измени за укинување на временското...
Македонија

Собранието ги укина ограничувањата за продажба на алкохол

27 јун 2018
Пратениците вчера со 62 гласа „за“ гласаа за измените на Законот за трговија, со кои се укинуваат временските ограничувањата за...
Вчитува уште новости...