Hashtag: 'животна средина'
Видео вести

(ВИДЕО) Loctite за заштита на животната средина!

05 јун 2021
Loctite станува дел од решението давајќи свој придонес низ постојани иновации
Свет

Наскоро „Пепсико“ шишиња од 100 отсто рециклирачка пластика

10 дек 2020
Компанијата „Пепсико“ донесе одлука дека до 2022 година на девет пазари на Европската унија ќе ја исфрли од употреба пластиката добиена...
Македонија

„Пакомак“ со совети: Како и зошто да се селектира отпад

31 авг 2020
Во спротивно, стаклениот, пластичниот и хартиениот отпад завршуваат на депониите кои имаат ограничен капацитет, каде скапуваат и ги...
Свет

„Лореал“ за жените и за животната средина

15 мај 2020
„Лореал“ лансира социјална и еколошка програма за солидарност „L’Oréal for the future“, вредна 150 милиони евра...
Македонија

„Пакомак“ донираше специјални контејнери

12 апр 2020
„Пакомак“ донираше специјални контејнери во Општините Брвеница и Боговиње со цел и во вонредни услови отпадот кој се создава да не...
Македонија

„Пивара Скопје“ доби нова А-интегрирана еколошка дозвола

23 јан 2020
Со овој документ се потврдуваат дополнителните вложувања и одржувањето на највисоко ниво на контролата на можно влијание на...
Свет

„Кока кола“ не се откажува од пластичните шишиња, луѓето ги сакале

22 јан 2020
„Кока кола“ нема да ги исфрли пластичните шишиња за еднократна употреба, затоа што потрошувачите сè уште сакаат да ги користат
Актуелно

И Македонија сака да се спаси од пластичните кеси

26 сеп 2019
Рестриктивни мерки се предвидени. Ние мораме да ги имплементираме препораките, немаме друг избор, велат од Министерството за животна...
Свет

„Нестле“ основа Институт за амбалажа и пакување

13 сеп 2019
Овој Институт, што е прв од ваков вид во прехрамбената индустрија, неодамна почна со работа
Регион

„Делез Србија“: За 70 отсто е намалено купувањето пластични кеси

12 сеп 2019
Делез Србија“ лани почна да ги наплатува кесите по цена од два динари, со цел да ја намали нивната употреба и да придонесе кон...
Регион

„Бамби“ доби награда за заштеда на енергија

05 јун 2019
Компанијата „Бамби“ е еден од добитниците на овогодишната Награда за успешна имплементација на системи за енергетски менаџмет и...
Вчитува уште новости...