Hashtag: 'човечки ресурси'
Човечки ресурси

Марина Михајловска: Значаен сектор за постигнување компаниски успех

25 Apr 2024
Секојдневно се зголемуваат потребите од развој на секторот за управување со човечки ресурси во компаниите. Како што се менуваат...
Човечки ресурси

Ениса Селмановиќ - Салкиќ: Јас сум професионалец

06 Mar 2024
Кога за некој ќе речете дека е професионалец, веројатно тогаш мислите на човек кој држи до ред и има манири. Не сте згрешиле. Тоа и се...
Човечки ресурси

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Важни се и тие што остануваат

18 Oct 2023
Во кризни времиња прво треба да се погрижите за базата. За својот постоен тим, кој има знаење, кој носи резултати, кој ја работи работата....
Човечки ресурси

Зошто луѓето си одат?

21 Sep 2023
Финансиската стабилност е број еден, без разлика кој зборува или тврди поинаку
Човечки ресурси

Нови основи за свет без граници

31 Aug 2023
Иако поголемиот дел од работодавците веруваат дека приспособувањето на бизнис-моделот на работа е клуч за успехот, само 24 отсто од нив...
Човечки ресурси

Нема ти мене да ми кажуваш...

23 Aug 2023
Контролорот беше прототип како не треба, само не го знаеше тоа. А, никој не се охрабри да му каже
Човечки ресурси

ЈАС СУМ ШЕФ! (како не треба)

22 Jun 2023
Поминаа времињата кога секој од нас работеше само за да заработи и да може да обезбеди пристоен живот за себе и за своето семејство
Човечки ресурси

Систем: Како да се поедностави сложеното?

15 Jun 2023
Aко сакате на втора, трета или четврта точка, морате да го менувате начинот на кој работите. Сè што носи профит треба да биде во фокус и да...
Локално

Марина Михајловска, „Кола“: Поддршка и постојано учење за развој на човечките ресурси

25 May 2023
Кога веќе ги поставивме темелите на човечки ресурси и како растеше компанијата се појавуваа потреби да се спроведуваат одредени...
Човечки ресурси

Како (не) треба со „заштитените видови“ на работа

04 May 2023
Може да сакате кого сакате. Може да се смеете и да одите на пиво со оние што ги чувствувате приватно блиски. Можете дури да ги наречете...
Човечки ресурси

Избрани

05 Apr 2023
И птиците на гранка знаат дека луѓето заминуваат, мигрираат, бегаат како мува без глава. Значи, снемува луѓе. Па бизнисите тргнаа да се...
Човечки ресурси

Резервна клупа

22 Feb 2023
Нема работа без луѓе. Луѓето се најголема вредност. Луѓето се најважниот ресурс. Нема фирма без луѓе. Нема успех без луѓе. И така натаму, и...
Вчитува уште новости...