Hashtag: 'плата'
Македонија

Вкупно 5.713 фирми не исплатиле плата за последните два месеци

08 окт 2021
Бројката на вработени кои не добиле плата е 14. 829 граѓани
Македонија

Двојно поголема дневница за работниците во трговските центри за работа в недела

03 јун 2021
Дневница зголемена за 100 проценти од основната и слободен ден ќе добиваат работниците во трговските центри, кои ќе работат во недела,...
Македонија

Просечната плата во март била 28.217 денари

21 мај 2021
Има пораст на просечната плата во однос на март лани од 6,8 отсто, објави Државниот завод за статистика
Македонија

Просечната плата во ноември била 27.588 денари

21 јан 2021
Платата е за 7 отсто повисока во споредба со истиот месец од претходната година
Македонија

Сите вработени заболени од Ковид-19 или во изолација ќе бидат платени 100%

05 ное 2020
Заболените од Ковид-19, лицата кои се во самоизолација и вработените со симптоми ќе добиваат цела плата додека се на боледување, одлучи...
Македонија

Просечната плата во јуни изнесува 24.203 денари

22 авг 2018
Просечната нето-плата во јуни 2018 година изнесува 24.203 денари и бележи пораст во однос на истиот месец минатата година за 6,1%, објави...
Вчитува уште новости...