Hashtag: 'Еуромонитор'
Анализи

Еуромонитор: Пораст на продажбата во РС Македонија

13 апр 2023
Козјото млеко бележи динамичен пораст на продажбата и тоа во голема мера се должи на влијанието на трендот на здравје и благосостојба...
Анализи

Еуромонитор: Кога брендот зборува сам за себе

22 мар 2023
Овие трендови ќе им помогнат на бизнисите да бидат во чекор со промените, да ја предвидат мотивацијата за купување и да ги исполнат...
Анализи

Еуромонитор: Клучна е вистинската рамнотежа

15 фев 2023
Потрошувачите се сламката за спас на FMCG-секторот, а нивното однесување никогаш не престанува да се развива
Свет

Еуромонитор: Денот на вљубените во бројки

13 фев 2023
Бројот на продадени слатки задоволства (чоколада, лижавчиња итн.) за Денот на вљубените се зголеми за повеќе од 50% во јануари 2023 година во...
Анализи

Еуромонитор: Како да се биде дисруптивен бренд?

25 јан 2023
За да останат во игра денес, брендовите треба да имаат дисруптивен начин на размислување...
Актуелно

Еуромонитор: Од дисрупција до предност

18 јан 2023
Синџирите на снабдување, кои претходно функционираа беспрекорно зад сцената, одеднаш се најдоа во центарот на вниманието...
Анализи

Еуромонитор: Како одржливото работење му помага на бизнисот?

11 јан 2023
Поради зголемените грижи за животната средина на глобално ниво, компаниите се принудени да инвестираат во одржливост, додека...
Анализи

Еуромонитор: Топ-5 потрошувачки трендови во Источна Европа

30 ное 2022
Годинава „Еуромонитор“ направи спиноф-истражување преку анкети со повеќе од 100 аналитичари од Источна Европа, кои ги дадоа одговорите...
Актуелно

Еуромонитор: Топ-10 потрошувачки трендови за 2022 (прв дел)

02 мар 2022
Потрошувачите ги преземаат уздите и го трасираат патот напред врз основа на сопствените страсти и вредности...
Анализи

Еуромонитор: Иднината на човековата исхрана и на индустријата

12 јан 2022
Популарноста на функционалната храна и загриженоста на потрошувачите за сопственото здравје драстично се зголемија...
Анализи

Еуромонитор: Технолошки иновации во малопродажбата (втор дел)

15 ное 2021
Професионалците од индустријата очекуваат дека пандемскиот период ќе има долгорочно влијание врз социјалното и пазарното однесување...
Анализи

Еуромонитор: Технолошки иновации во малопродажбата (прв дел)

18 окт 2021
Ковид-19 ја забрза дигиталната трансформација во малопродажната индустрија. Покрај зголемувањето на можностите за подобро опслужување...
Вчитува уште новости...