Hashtag: '„Монделез“'
Регион

„Монделез“ се интегрира со „Чипита глобал“

06 јул 2022
„Монделез интернационал“ и формално се интегрира со компанијата „Чипита глобал“, лидер во категоријата грицки од тесто во централна...
Свет

„Монделез“ планира повторно да ја отвори фабриката во Киев

27 јун 2022
„Монделез“ планира повторно да ја отвори фабриката за чипс на периферијата на Киев, која беше затворена по рускиот напад врз Украина
Свет

Toblerone нема да се произведува само во Швајцарија

24 јун 2022
Како причина го наведува силниот пораст и потребата за зголемување на капацитетите
Свет

„Монделез“ го купува „Клифбар“

23 јун 2022
Се очекува трансакцијата да се затвори во третиот квартал од годинава
Регион

„Монделез“ напредува кон остварување на целите

01 јун 2022
​Компанијата „Монделез“ го објави својот извештај за 2021 година во кој покажа напредок кон остварување на краткорочните и долгорочни...
Свет

„Монделез“ трпи удари поради проблеми со снабдувањето

31 јан 2022
Цената на акциите на компанијата падна за околу 2 отсто по крајот на трговскиот ден во петокот
Актуелно

„Монделез“ го финализира договорот за аквизиција на „Чипита“

10 јан 2022
Ќе биде формиран привремен менаџерски тим за управување со операциите на „Чипита“
Свет

Oreo без шеќер не „помина“ вo Кина

20 дек 2021
Колачињата Oreo Zero содржат малтитол наместо традиционални шеќери како сахароза и гликоза
Актуелно

Мариа Лазарова-Иванова: Ќе ја зајакнеме одржливата деловна практика

14 окт 2020
Нашите тимови за управување со специјални ситуации низ светот глобално координираат, а локално спроведуваат релевантни мерки, планови...
Вчитува уште новости...