Hashtag: 'мед'
Македонија

Пчеларите денес донираат мед во медицинските центри

07 апр 2020
Сојузот на пчеларски здруженија на Македонија организира хуманитарна акција за донирање мед на здравствените работници во...
Свет

Ќе се означува географското потекло на медот

04 фев 2020
Шеснаесет држави од Европската Унија го поддржаа предлогот на Словенија и Португалија, за воведување појасен систем со кој ќе се...
Македонија

„Денови на македонскиот мед“ на улица „Македонија“

26 сеп 2019
Организатор е пчеларското здружение „Матица “ од Скопје
Свет

Поморот на пчелите го загрози производството на мед во Франција

28 јун 2019
Франција е петти производител на мед во ЕУ
Instory

Маседониан хани: Продолжување на семејната традиција

29 мај 2019
Пред неколку години во селото Ехлоец на планинскиот масив Бистра-Стогово во околината на Кичево, на местото каде што одамна изгорела...
Регион

Осмислена првата паметна кошница за мед

13 авг 2018
„Хабитат“ е стартап компанија која овозможи дигитализација на традиционалните кошници за пчели.
Вчитува уште новости...