Hashtag: 'Развојна банка'
Македонија

Нова кредитна линија на Развојната банка за дигитализација на компаниите

23 Mar 2023
Каматната стапка до крајните корисници ќе биде максимум до 2,9 проценти
Македонија

Развојна банка ги презентираше кредитните линии пред компаниите од Стопанска комора

25 Nov 2022
Наумов посочи дека основната цел на Развојната банка е понуда на кредити коишто се пониски од деловните банки
Македонија

Уште 22,8 милиони евра за мали и средни компании

29 Jun 2022
Најголема поддршка е дадена за компании кои се занимаваат со производство, 39 отсто
Македонија

10 милиони евра за нова кредитна линија преку Развојна банка

24 Jun 2022
Развојната банка започна со реализација на бескаматна кредитна линија за обртни средства за зголемени цени на енергенси
Македонија

Над 40 милиони евра поддршка за стопанството

31 Mar 2022
Бескаматни и поволни кредитни линии се ставаат на располагање на компаниите за поддршка во време на енергетска криза
Македонија

Поддршка за големите извозници

24 Sep 2021
Гаранција од Гарантниот фонд до 50 проценти од износот на кредитот за извоз преку Развојната банка
Македонија

Уште 100 милиони евра за македонските мали и средни фирми

21 Jun 2021
Максималниот износ за инвестиции ќе биде до 3 милиони евра, и 12 години отплата, со грејс период од 2 години, додека за обрни средства до 666...
Македонија

Фирмите ќе можат да аплицираат за Ковид 4 бескаматен кредит до 30.000 евра

20 Apr 2021
Издвоени се 615 милиони денари или 10 милиони евра
Македонија

Одобрени нови 337 барања од 27,9 милиони евра од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

15 Mar 2021
Според структурата на досега одобрените кредитни барања, 1307 кредитни барања се од мали компании, 945 од микро компании, 157 кредитни барања...
Македонија

Развојната банка одобри 5,9 милиони евра од бескаматната кредитна линија Ковид 3

12 Jan 2021
Развојна банка на почна со одобрување на кредитни барања за третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, која се реализира...
Македонија

Почна аплицирањето за бескаматните кредити од 31 милион евра

16 Dec 2020
Јавниот повик е отворен за поднесување кредитни барања од 16 декември 2020 година од 00:01 часот до 30 декември 2020 година заклучно со 23:59 часот
Македонија

Поголема поддршка за приватниот сектор преку Развојната банка

14 Dec 2020
Капиталот на Развојната банка на Северна Македонија со одлука на Владата е зголемен за 3 милиони евра со цел поддршка на приватниот...
Вчитува уште новости...