Hashtag: 'супермаркети'
Свет

„Била“ воведува час тишина за купувачите со аутизам

22 мај 2023
Австрискиот трговски синџир „Била“ во неколку свои продавници во повеќе градови во Австрија введе по 60 минути дневно за купување во...
Свет

Незадоволство во „Делез“

03 мај 2023
Во меѓувреме, повеќе од 200 кандидати се јавиле да ги преземат филијалите и „Делез“ наскоро ќе го почне процесот на селекција
Свет

Финска: Штрајкуваат 16.000 работници во супермаркети

09 фев 2023
Синдикатот продолжува да бара зголемување на платите за по околу 200 евра
Свет

„Билла“ вложува 40 милиони евра во работењето во Бугарија

10 јан 2023
Синџирот супермаркети „Билла“ - Бугарија, дел од германската „Реве груп“, ќе вложи 40,9 милиони евра во својата мрежа продавници и...
Свет

Грчките супермаркети воведоа „кошничка за домаќинства“

02 ное 2022
Каталогот со производи, маркетите ќе треба секоја среда да го испраќаат до Министерството за развој и инвестиции
Свет

„Асда“ во маркетите стави „украински полици“

14 окт 2022
Оваа организација доаѓа во критично време кога украинскиот извоз претрпе значителен удар
Свет

Супермаркетите им помагаат на купувачите

30 сеп 2022
За многумина цената стана главен приоритет и трговците реагираат на оваа штедливост
Актуелно

Пикаса: Колку се активни супермаркетите на социјалните мрежи?

27 јул 2022
Во анализираниот период социјалната мрежа „Фејсбук“ се издвојува со најголем број објави и има удел од 53% од вкупните објави, а според...
Свет

„Реве“ лансираше супермаркет во воз

25 ное 2021
Специјалниот воз се состои од три вагони за купување и бистро
Свет

Трговците експериментираат со високата технологија

03 авг 2021
Додека голем дел од трговците нудат самоскенирање и самонаплата за купувачите, некои од нив одат чекор подалеку во користењето на...
Свет

Големиот руски трговец станува уште поголем

03 авг 2021
Заедничките приходи на „Магнит“ и на „Дикси“ би изнесувале 22,4 милијарди евра, што ќе ги доближи до лидерот на пазарот X5
Свет

„Алди“ ја отвора најголемата продавница

22 јун 2021
„Алди“ - Данска го најави отворањето на својот најголем објект во земјата, за 25 јуни
Вчитува уште новости...