Hashtag: 'Крешник Бектеши'
Македонија

Со едно евро ќе се основаат фирми

22 сеп 2020
Еден од приоритетите и веќе најавениот проект со кој Македонското село во Нерези ќе се претвори во „старт-ап“ село
Македонија

Четвртиот сет мерки ќе биде готов до крајот на неделава

21 сеп 2020
Со новиот сет мерки ќе бидат таргетирани најпогодените сектори и граѓани
Македонија

Бектеши: Ќе продолжиме со помошта за плати во најпогодените сектори

18 сеп 2020
Државата досега одвои вкупно 500 милиони евра за поддршка на економијата
Македонија

До 30.000 денари за семинари, обуки и конференции во домашните хотели

08 јун 2020
За оваа мерка се проектирани 15 милиони денари или околу 250.000 евра со кои ќе се покријат над 500 настани
Македонија

Платежна картичка за граѓаните и дигитална платформа за извозните компании

21 мај 2020
Со платежните картички што ќе ги добијат граѓаните нема да можат да се подигаат пари од банкомати, туку со нив ќе може само да се платат...
Македонија

Трет економски пакет: Владата ќе издвои уште 200 милиони евра

13 мај 2020
Треба да се имаат во предвид и фискалните можности после ребалансот на буџетот ува да биде готов до петок
Македонија

Бектеши: Маркетите и продавниците мора да обезбедат редари, казни и до 2 000 евра

17 апр 2020
Во продавниците, самопослугите, маркетите, пекарниците… од денеска мора да има редарска служба, а за непочитување следуваат казни,...
Македонија

Бектеши во вонредна контрола на маркет на КАМ: Нема место за паника

16 мар 2020
Тука сме за да ја следиме чистотата на маркетот и безбедноста на храната
Македонија

Во пораст трговската размена меѓу Македонија и Бугарија

30 сеп 2019
Република Бугарија се наоѓа на шесто место на листата на земји со кои Македонија остварува најголем обем на трговска размена
Македонија

Укинати се трговските бариери меѓу Македонија и Косово

05 сеп 2019
Косово ја укина забраната за увоз на компир и мед од Македонија
Македонија

Малите и средни фирми не растат од непотребни давачки

07 јун 2019
Во државава функционираат 55.000 мали и средни компании, кои обезбедуваат околу 77 проценти од вредноста на стопанството и подеднаква...
Актуелно

Мислења и коментари: Ќе се оствари ли владиниот економски оптимизам?

19 фев 2019
На прагот сме на економски бум или на уште една просечна година – иако Владата веќе ја прогласи 2019 за година на економијата,...
Вчитува уште новости...